Németország meglépi: hatalmas „ajándékokat” kapnak a németek

Németország meglépi

Németország meglépi: hatalmas „ajándékokat” kapnak a németek.

Ha a fideszesek szerint Németország már nem is létezik, akkor most jól felsültek: a nemlétező ország jobban támogatja a lakosait, mint Orbánék.

A kormánypárti véleményvezérek szerint Németország hanyatlik, megsemmisül, sőt már nincs is, most azonban újra megmutatták Orbánnak:

Németország él és virul, segít az állampolgárainak, mert ott tényleg működik a gazdaság, így van miből.

Ismét kedvezményes bérletet vezetnek be a helyi és a térségi közösségi közlekedésben Németországban az általános drágulás hatásainak ellensúlyozására. A kormány szerdán elfogadott törvényjavaslata szerint a havi bérlet 49 euróba kerül majd.

A Németország-menetjegy (Deutschlandticket) elnevezésű bérletet a tervek szerint májusban vezetik be, havonta fizethető, és bármikor lemondható éves közlekedési bérletként.

Az okostelefon-alkalmazással, chipkártyaként vagy kinyomtatott QR-kódként használható bérlet az egész országban érvényes a helyi közösségi közlekedési vállalatok járatain és a Deutsche Bahn vasúttársaság regionális járatain.

A 49 eurós ár komoly megtakarítást jelent, tekintve, hogy például Berlinben 86 euróba kerül a havibérlet

– írja a hvg.hu.

Az alkalmazottaknak öt százalék kedvezmény is jár, ha munkaadójuk fizeti az új típusú bérlet árának legkevesebb 25 százalékát.

Az elképzelés szerint a szövetségi kormány évi 1,5 milliárd euróval támogatja a rendszer fenntartását, a 16 tartomány pedig együtt ugyancsak 1,5 milliárddal. A törvényhozás (Bundestag, Bundesrat) várhatóan nagyobb változtatások nélkül fogadja el a kormány javaslatát.

A Deutschlandticket elődje az úgynevezett 9 eurós menetjegy (9-Euro-Ticket), amelyet 2022-ben vezettek be a nyári hónapokra, a június-augusztusi időszakra. Az energiaárak és az infláció emelkedésének ellensúlyozását szolgáló támogatások egyikeként bevezetett kedvezményes nyári havibérletből 50 millió kelt el.

A szövetségi kormány egy sor további lépéssel, egyebek mellett

a földgáz áfájának csökkentésével és a földgáz, a távhő és az áram árának korlátozását jelentő úgynevezett árfékprogrammal igyekszik enyhíteni az Oroszország Ukrajna elleni támadásával is összefüggő lakossági és vállalati terheket.

A támogatási programok összértéke nagyjából 300 milliárd euró.

Ez van, ha egy ország nem a bóvli kategória határán táncol a hitelminősítőknél:

Orbán már kordonokat szaggatna Budapesten: Magyarország a bóvli kategória határára került


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...