A horvátok most tényleg megmutatták Orbánnak, hogy kell rendesen országot vezetni

A magyarok jobban bíznak az EU-ban, mint a kormányban
Kép forrása: Reuters

Így kell ezt: A horvátok most tényleg megmutatták Orbánnak és a Fidesznek, hogy kell rendesen országot vezetni. A horvátok tényleg előre mennek, míg Orbán csak hazudozik erről. Bevezették. az eurót, most pedig kiderült, hogy az inflációval is jobban bánnak, mint a Fidesz-kormány.

Horvátországban a januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása az inflációra – írja Horvát Nemzeti Bank (HNB) adatai alapján az MTI.

„A mozgások januárban arra utalnak, hogy az euró bevezetésének viszonylag enyhe hatása lehet a teljes inflációra, ami összhangban van más országok tapasztalataival” – írja a HNB. A drágulások leginkább – más országokhoz hasonlóan – a szolgáltatásokban mutatkoznak meg. A horvát statisztikai hivatal szerdán közzétett becslése alapján

januárban átlagban 12,7 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint tavaly ugyanebben az időszakban, decemberhez képest pedig változatlanok maradtak.

Havi szinten az élelmiszerek, az alkoholmentes italok és a dohánytermékek 1,3 százalékkal, a szolgáltatások 1,1 százalékkal drágultak. Volt ahol csökkenés is volt az árakban:

az energia felhasználása nélkül előállított nem élelmiszeripari termékek ára 2,1 százalékkal, az energiáé pedig 1 százalékkal lett alacsonyabb.

Magyarországon decemberben egy 26 éves rekord dőlt meg, 24,5 százalék volt az infláció.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...