
Rovarokat keverhetnek az élelmiszereinkbe az EU egyik új rendelete alapján.
Az Európai Bizottság rendeletben adott engedélyt arra, hogy darált tücsköket keverjenek élelmiszerekbe. A Bizottság eddig csak az európai vándorsáska és a lisztkukac esetében adott engedélyt arra, hogy az őrleményt sűrítő- és kötőanyagként élelmiszerekbe keverjék.
Az új rendelet értelmében a pékárukba, tésztákba, gabonaszeletekbe, kekszekbe, szószokba, feldolgozott burgonyatermékekbe, levesporokba és csokoládétermékekbe is belekerülhet.
Az Európai Bizottság a fehérjeforrásként szolgáló rovarok fogyasztásának elterjesztésével, a hús- és a tejtermék-termelést akarja drasztikusan csökkenteni az Unióban.
A Bizottság elárulta:
Jelenleg is 8 kérelem várakozik a különböző formákban forgalomba hozandó rovarokra vonatkozóan. Ezeket az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság vizsgálja.
További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!