Lehallgatott telefonbeszélgetés: ha Völner igazat mondott a feleségének, fideszes nagykutyák széke inoghat meg

Lehallgatott telefonbeszélgetés

Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója és országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót tartott ki „kinek a széke inoghat meg Völner Pál vallomásától?” címmel. A DK magyarázatot követel a DK Varga Judit igazságügyi minisztertől egy lehallgatott telefonbeszélgetés részlete kapcsán.

A Völner-ügyben született, a Blikk által nyilvánosságra hozott, lehallgatott telefonbeszélgetés ügyéről tartott hétfőn online sajtótájékoztatót Sebián-Petrovszki László. A DK képviselője felidézte, hogy az egyik ilyen telefonbeszélgetésben a korrupcióval lebukott egykori igazságügyi államtitkár, Völner Pál a feleségével beszél. Egy ponton azt mondja neki:

„Tudok olyat mondani, hogy egy-két embernek meginogjon a széke”.

Sebián-Petrovszki László szerint a fenti mondat egyértelmű beismerése annak, hogy „a szálak felfelé vezethetnek. Völner Pál pedig csak gyalog lehetett a sakktáblán a végrehajtó maffiával kapcsolatos gyomorforgató ügyben.”

„A Demokratikus Koalíció azonnali magyarázatot követel a kormánytól az ügyben! Kérdezem Varga Judit igazságügyi minisztert: rá gondolhatott Völner Pál, amikor arról beszélt, hogy tudna olyat mondani, amitől egy-két embernek meginogna a széke?

Azt is tudni akarjuk, hogy mivel sikerült elhallgattatni a felvétel idején még kitálalni tervezgető államtitkárt! Egy ilyen súlyos ügyben az országnak joga van tudni, kik lehetnek még érintettek a kormányból, és kik tudhattak a korrupcióról. Éppen elég embert tehettek már tönkre Völner Pál végrehajtói. Itt az ideje, hogy kiderüljön, meddig vezetnek a szálak” – jelentette ki a DK országgyűlési képviselője.

Kigúnyolták Zalatnay Saroltát: csúf képet kezdtek róla terjeszteni

Sebián-Petrovszki László hozzátette: az ügyben parlamenti írásbeli kérdést fog benyújtani.

A DK politikusa szerint a nyilvánosságra került felvételekből az is kiderül, hogy Völner Pál már csak abból érezte a veszélyt, hogy a hatóságok lefoglalták a Porschéját. Sebián-Petrovszki úgy fogalmazott, „egy korrupcióban fürdöző fideszes államtitkárt soha nem az zavar, hogy hány magyar családot lökött a végrehajtó maffia karjaiba, hanem az, ha elveszik a luxusautóját”.

Ugyanakkor a képviselő szerint a fő kérdés továbbra is az, hogy kikre gondolt Völner, kiknek ingott volna meg a széke, hogy ha beszél, és hogy végül miért nem tette” – mondta el a képviselő.

loading...