Kaltenbach nem érti a Párbeszéd felháborodását – nincs szükség törpepártokra

Kaltenbach Jenő az Orbán idézetekről írt.
Kép forrása: ATV Egyenes Beszéd

Az egykori párbeszédes Kaltenbach Jenő a közösségi oldalán írt arról, hogy nem érti a felháborodását azoknak, akik rosszalják a Párbeszéd pártigazgatójának DK-ba történő átlépését. A bejegyzése:

„Pártinfláció

Egykori pártom a Párbeszéd fel van háborodva azon, hogy Kocsis-Cake Olivió, a párt korábbi országgyűlési képviselője, és pártigazgatója átigazolt a DK-ba. Nem ő az első, budapesti kerületi képviselők is megtették, és bizonyára nem is az utolsó.

Remélem, előbb utóbb mindenki rádöbben az ellenzéki oldalon, hogy nem létezik olyan valóságos bonyolult társadalmi, politikai érdek- és értékrendszer, amely ennyi pártocska létezését indokolná.

Ha a nyugati demokrácia tényleg a minta, akkor ott elég világosan látszik, hogy abszolút nincs szükség ennyi törpe pártra, mert az ellentétes a működőképes politikai váltógazdálkodás elvével, és gyakorlataval. Ráadásul a mi kis pártjainknak nincs is valódi politikai identitása, amely megkülönböztetné őket, és a létüket legitimálná. Itt többnyire egyéni ambíciók vannak a háttérben, amelyet a legnyilvánvalóbban az éppen alakuló Márki-párt léte igazol.

Ideje lenne felnőtté, éretté válni!” – írja Kaltenbach.

loading...