Kaltenbach Jenő csalódott Karácsony Gergelyben, aki szerinte súlyos fegyelmi vétséget követett el

Kaltenbach Jenő az Orbán idézetekről írt.
Kép forrása: ATV Egyenes Beszéd

Kaltenbach Jenő Párbeszédből való kilépéséről korábban mi is beszámoltunk. Azóta a pártból többen is megkeresték, hogy lépjen vissza, de ő nemet mondott. Ennek okairól az Utószó című Facebook-bejegyzésében ír, melyet változtatás nélkül közlünk:

„Utószó

Miután a volt pártomból többen megkerestek avval, hogy vonjam vissza a kilèpèsemet, sőt volt aki szerint az de jure nem is törtènt meg, így szüksègesnek tűnik mègegyszer visszatèrni a dologra.
Először is hálásan köszönöm mindazoknak, akik az ügyben kifejeztèk egyetèrtèsüket, ès egyben sajnálatukat azèrt, hogy a dolgok idáig fajultak.

Számomra a legnagyobb rejtèly az ügyben a Karácsony sztori. Gergőt mint embert ès mint politikust nagyra becsültem, nagyrèszt miatta lettem a párt tagja ès ez egèszen a legutóbbi „sajnálatos esemènyekig” fennállt. Erőmhöz mèrten mindig kiálltam mellette.

A baj ugye avval kezdődött, hogy az előválasztás kiagyalói gyermeteg hibát követtek el avval, hogy, minden ellenkező tapasztalat ellenère, a vègèn nem kettő, hanem három jelölt maradhatott állva.
Márki harmadik helye már akkor kelthetett volna nèmi gyanút, de ez mèg csak a vèg kezdete volt. Az a kutyakomèdia ami azután Márki ès Karácsony között kialakult, már önmagában súlyos kárt okozott az ellenzèknek, a vègkifejlet, nevezetesen Márki igen komoly gyanút keltő, manipulatívnek tűnő, vègső győzelme aztán vègkèpp betette a kaput. A jelölt azután következő szánalmas csetlès botlása már csak hab volt a tortán.

Tudomásom szerint Karácsony a visszalèpèsèt ès Márki mellett való harcos kiállását nem egyeztette a párttal, ami súlyos fegyelmi vètsèg. Erre a mai napig nincs megfelelő reakció, túl azon, hogy már nem a párt társelnöke.

Cselekedeteinek a mozgatórugója nem világos számomra. A kivülálló számára egyetlen elkèpzelhető magyarázat a budapesti közgyűlèsben kialakult súlyos ellentètek keltette politikai feszültsèg lehet, de a Márki ügy ezt nemcsak hogy nem enyhítette, hanem kifejezetten súlyosbította.
Talán èrthető, hogy mindezek vezettek el nálam ahhoz, hogy ebből levonjam a magam konzekvenciáját, nevezetesen, hogy a felelőssèg rámeső töredèkèt vállaljam.

Termèszetesen továbbra is elkötelezett híve vagyok a nyugati típusú liberális demokráciának, az ember ès polgár jogainak, a zöld gondolatnak, a társadalmi progressziónak ès esküdt ellenfele ennek a dohos, áporodott, bezárkozó, autokratkus, nacionalista orbáni rezsimnek, mert előbbi az ország elemi èrdeke, utóbbi meg a sírásója.

Csak remèlni tudom, hogy Gergő maga is kèpes lesz a hiba kijavítására. Az ellenzèk nem igazán bővelkedik tehetsèges politikusokban” – zárja sorait a politikus.

loading...