Roma értelmiségi nőkkel egyeztetett Dobrev Klára

„Fantasztikus, inspiráló volt a mai roma értelmiségi nőkkel töltött délelőtt” – számolt be a Herfort Marietta romaügyi biztossal tartott egyeztetésről Dobrev Klára.

Az árnyék-miniszterelnök közösségi oldalán osztotta meg tapasztalatait:

„Amikor felkértem Herfort Mariettat, hogy legyen az Árnyékkormány romaügyi tanácsadója, akkor nem kisebb feladatot bíztam rá, minthogy gyűjtsük össze azt a tudást, ami ott van ezekben a közösségekben. Mert legyen szó a roma gyerekek oktatásáról, vagy a roma nők társadalmi szerepvállalásáról, változást csak együtt tudunk elérni”

Ahogy arról korábban az Ellenszél is beszámolt, Herfort Marietta korábban dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként és az utóbbi időben érdekképviseleti munkát végzett. A 35 éves diplomás nő most Dobrev Klárát és csapatát erősíti, hogy a romák helyzetét átfogóan ismerő civileket bevonva tevékenykedjen. Remek példa erre a mai nap, amikor is roma értelmiségi nőkkel konzultáltak az Árnyékkormány politikusai.

Herfort Marietta és Dobrev Klára

Herfort Marietta a felkérés elfogadását követően úgy fogalmazott:

„Makacs voltam, nem adtam fel, és lett diplomám. Erre nagyon büszke vagyok, de szeretnék ennél többet tenni. Azt szeretném, ha másoknak nem kellene ennyit küzdenie azért, hogy előrébb jussanak az életben. Azt szeretném, ha a hazám egy olyan európai Magyarország lenne, ahol egyetlen roma gyereknek sem kell azt hallania az iskolában, hogy neki nem való az egyetem.

Egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol a roma gyerekek is megkapják az esélyt a minőségi tanulásra és az előrelépésre. Ahol ösztönző, támogató pedagógusok veszik őket körül. Mert az ő szerepük elengedhetetlen. Ahogy engem a nagymamám, úgy sok roma diplomás barátomat a tanáraik motiváltak.

Ezt az európai Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció is. Így egyetlen pillanatig sem volt kérdés, hogy elfogadjam-e Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök felkérését. Minden tudásomat és tapasztalatomat egy ilyen Magyarországért fogom az Árnyékkormány szolgálatába állítani” – mondta el Herfort Marietta.

loading...