Egy igazi példakép fogadta el a DK Árnyékkormányánának felkérését: bemutatjuk az új romaügyi tanácsadót

Árnyékkormány: Herfort Marietta és Dobrev Klára.
Herfort Marietta

35 éves, diplomás nő lett a DK Árnyékkormányának romaügyi tanácsadója. Hertfort Marietta korábban dolgozott újságíróként, kommunikációs szakemberként és az utóbbi időben érdekképviseleti munkát végzett.

Herfort Marietta igazi példakép mindannyiunk számára. Diákkorában azt tanácsolták neki, ne is menjen gimnáziumba, mert nem fogja bírni, és az egykori osztályfőnöke sem hitt benne. Bár a családja anyagi helyzete nem tudta őt közelebb lendíteni a diplomájához, a 8 általánost végzett nagymamája motiválta őt, így önerőből is megszerezte az egyetemi végzettséget.

„Makacs voltam, nem adtam fel, és lett diplomám. Erre nagyon büszke vagyok, de szeretnék ennél többet tenni. Azt szeretném, ha másoknak nem kellene ennyit küzdenie azért, hogy előrébb jussanak az életben. Azt szeretném, ha a hazám egy olyan európai Magyarország lenne, ahol egyetlen roma gyereknek sem kell azt hallania az iskolában, hogy neki nem való az egyetem.

Egy olyan Magyarországot szeretnék, ahol a roma gyerekek is megkapják az esélyt a minőségi tanulásra és az előrelépésre. Ahol ösztönző, támogató pedagógusok veszik őket körül. Mert az ő szerepük elengedhetetlen. Ahogy engem a nagymamám, úgy sok roma diplomás barátomat a tanáraik motiváltak.

Ezt az európai Magyarországot képviseli a Demokratikus Koalíció is, így egyetlen pillanatig sem volt kérdés, hogy elfogadjam-e Dobrev Klára árnyékminiszterelnök felkérését. Minden tudásomat és tapasztalatomat egy ilyen Magyarországért fogom az Árnyékkormány szolgálatába állítani” – mondta el Herfort Marietta.

Dobrev Klára a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott:

„Az európai Magyarország eszméje szól a magyar cigányságról is: arról, hogy mivel tudjuk segíteni a roma fiatalok kitörését, hogy milyen oktatással tudjuk felismerni és kiaknázni a tehetségüket, hogyan tudunk segíteni nekik abban, hogy sikeres polgárai legyenek egy európai Magyarországnak.”

Az árnyékminiszterelnök üdvözölte Herfort Mariettát a csapatában, és elmondta, hogy az Árnyékkormány bővülése folyamatos.

Gyurcsány Ferenc mai bejegyzésében újabb sejtelmes üzenetet osztott meg. A DK újra „készül” valamire.

 

loading...