Jakab: Márki-Zayt a Fidesz küldte – soha többé előválasztást!

Előválasztást nem akar többet Jakab Péter

Soha többé előválasztást – jelentette ki a Facebook-on közzétett videójában a Nép Pártján Mozgalom alapítója.

Jakab Péter azt mondta: „Vajon mit tartok én a 2022-es év legnagyobb tanulságának? 2021-ig kell visszamenni, mert ha engem kérdeztek, akkor a legnagyobb tanulság az, hogy soha többé előválasztást, és nem az én eredményeim miatt” – szögezte le Jakab Péter. Azt is hozzátette, ő eleinte jó ötletnek tartotta az előválasztást, hiszen az egy olyan pálya volt, ahol végre nem volt jelen a Fidesz. Minden az ellenzékről szólt és azok miniszterelnök-jelöltjeiről, a tervekről és az emberekről.

Az előválasztást úgy összegezte, hogy mindez működött, hiszen az ellenzéknek állt a zászló. A közvélemény-kutatók is úgy vélekedtek, hogy „ez a meccs meglehet.” Aztán lett egy közös miniszterelnöki jelölt. És ahelyett, hogy meg lett volna a meccs, egy bődületes, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz. „Mert ha kinyitjuk az ajtót, akkor ne csodálkozzunk, ha a Fidesz jön be rajta” – mondta.

Jakab Péter azt is elárulta, ha a Fidesz előválasztás tartana, mindenkit arra buzdítana, hogy menjenek el és szavazzanak például Németh Szilárdra. Hiszen szerinte őt mégiscsak könnyebb legyőzni, mint Orbán Viktort. De hozzátette azt is, hogy a Fidesz nem adja meg ezt az előnyt. Az ellenzék azonban megadta a demokrácia ünnepére hivatkozva, hogy mindenki eldönthesse, ki legyen az ellenzék közös jelöltje.

„Bőven előfordulhat az, hogy a Fidesz egész egyszerűen kiválasztotta az előválasztás lehetőségét felhasználva a számára legoptimálisabb, legkedvezőbb, legverhetőbb jelöltet, aztán lett, ami lett… Tehát ilyen hibát még egyszer elkövetni nem lehet.”

A Nép Pártján Mozgalom alapítója szerint azoknak az ellenzéki pártoknak, akik valós társadalmi támogatottsággal rendelkeznek, kell hogy legyen annyi belátásuk, bölcsességük és kompromisszum-készségük, hogy képesek legyenek kiállítani egy közös miniszterelnök-jelöltet. Olyat, aki ismeri a politika szabályait és törvényszerűségeit, és aki képes, kompromisszumokat hozva, csapatjátékosként, érdemben kihívni a Fidesz miniszterelnök-jelöltjét.

loading...