Újbuda ajtót mutatott a Fidesznek: nemet mondtak a politikai akciójukra, és mást ajánlottak figyelmükbe

Dr. László Imre: Orbán kizárólag a beruházók érdekeit képviseli

A kerület képviselő-testületének döntése alapján nem indul ellenem fegyelmi eljárás. Ezt az indítványt a Fidesz adta be azzal a váddal, hogy engem terhel a felelősség, amiért az első támogatási körben Újbuda nem kapott a kormány által osztott rezsikompenzációból

– írja a Facebookon László Imre, Újbuda DK-s polgármestere.

„Az ülés előtt is ismert volt, hogy Újbuda Önkormányzata teljeskörűen, határidőre eleget tett az adatszolgáltatási kötelezettségének, a kerület menedzsment tervét az illetékes hivataloknak, és a döntéssel megbízott kormánybiztosnak is elküldte. A folyamatot szabályozó kormányhatározat és –rendelet szerint ezen adatszolgáltatás volt az egyetlen feltétele az objektív döntés meghozatalának. A személyes tárgyalás elől sem zárkóztam el, a korábbi tapasztalatok alapján azonban, polgármestertársaimmal közösen szándékoztam részt venni az egyeztetésen.

Annak érdekében, hogy a második körös egyeztetésen történő részvétel folyamatát gördülékenyebbé tegyük, az adatszolgáltatást ismét megtettük, és ezzel egyidőben a menedzsmenttervet online felületeinken publikáltuk”

– hangsúlyozza a kerületvezető.

„Ennek ellenére a Fidesz, minden érintett kerületben összehangolt politikai játszmába kezdett, és fegyelmi eljárást kezdeményezett a polgármesterek ellen, így ellenem is. A kormánypárt képviselői természetesen tisztában vannak azzal, hogy a kerület vezetése eddig is, és ezentúl is mindent megtesz, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben forrásokat biztosítson a működéshez.

A fegyelmi eljárás kapcsán arra kértem a kerület fideszes képviselőit, hogy az ehhez hasonló, felesleges akciók helyett inkább járjanak el a kormánynál Újbuda érdekében, és érjék el, hogy a kormány objektív döntést hozzon a kerületet megillető támogatás mértékének meghatározásában.

A szavazásban érintettségem okán, természetesen nem vettem részt” – zárta bejegyzését László Imre.

loading...