Orbánt kitöri a frász: Dobrev Klára megcsinálta ellenzékből, ami neki kormányon sem sikerült

Dobrev Klára ellenzékből is megcsinálta

Orbán Viktor és kormánya szembesült az áremelkedésekkel mind a bolti számlákat, mind a rezsit tekintve. A megoldás helyett azonban újra elkezdte az ellenségkép kijelölését, és a szankciókról konzultál. Ezzel szemben Dobrev Klára és az Árnyékkormány megcsinálta azt ellenzékből, ami a Fidesznek kormányon sem sikerült: rezsitámogatást nyújt a rászorulóknak.

„Mit tehet Dobrev Klára és az Árnyékkormány, mikor úgyis a Fidesz dönt?”

Tény, hogy jelenleg a magyar miniszterelnököt Orbán Viktornak hívják, aki visszaélve a kétharmados többségével, olyan törvényeket szavaztat meg, amilyeneket csak akar. Sokszor merül fel, hogy mégis mit tehet az Árnyékkormány úgy, hogy ugyanezekkel az előnyökkel nem rendelkezik.

Például segíthet a bajbajutott embereken. A Fidesztől hiába vártuk a támaszt, azt hazudták, hogy továbbra is megvédik a rezsicsökkentést, miközben az energiaárak elszálltak, sokan kerültek emiatt bajba. Ahogy az Ellenszél is megírta, Dobrev Klára és Árnyékkormánya szerte az országban pénzzel támogatja a rezsitámogatásra pályázókat.

A DK vitathatatlan érdeme, hogy az ellenzéki pártok közül egyedüliként nyújt érdemi, pénzbeli támogatást. 

„Ígérgetni könnyű, nem Dobrev Klára irányít”

Amikor például az Árnyékkormány 100 ezer forintos azonnali segítséget javasol a nyugdíjasoknak vagy adómentes rezsitámogatást, alternatívát mutat. Olyan azonnali cselekvést igénylő problémákat oldana meg, amelyeket a javaslatok elfogadásával a jelenlegi kormány is megoldhatna.

Tegyük fel magunknak a kérdést: valóban 200 oldalas, az előző választásokról összeollózott pártprogramokat akarunk olvasni az ellenzéki pártoktól? Vagy szívesebben bíznánk egy olyan vezetésben, amely a jelenleg regnáló kormány intézkedéseivel párhuzamosan mutatja meg pontról pontra, hogy mit csinálna másképp? Dobrev Klára Árnyékkormánya ezt az utat választotta. Következetesen és világosan elmondja a választóknak, hogy mikor, mit kellene csinálni.

„Üvegplafonba ütközik a DK támogatottsága, Gyurcsánnyal nem lehet nyerni”

Az ellenzéki oldalon sokak átvették már azt a fideszes mantrát, hogy Dobrev Klára nem tud lényegi támogatottságot szerezni, és az ellenzéket összefogni, mivel Gyurcsány Ferenc felesége. Ezt a hamis tézist a DK többször megcáfolta, jelenleg is ezt teszi, ugyanis az egyetlen olyan pártról beszélünk, amely érdemi növekedést tudhat magáénak, míg a többi kispárt a bejutási küszöböt épphogy súrolja.

Összegezve tehát az elemzésünket:

a demokratikus ellenzék jelenlegi helyzetét nézve csak a DK és az Árnyékkormány mutat valódi megoldásokat és érdemi segítséget. A többiekről azt sem tudjuk, hogy pontosan milyen pártelnökök váltakozásában toporognak, és épp milyen üzeneteket fogalmaznak meg. A díszellenzéket pedig a választók sem szeretik, épp ez az oka annak, hogy a DK sikeresebb, mint valaha.

Ha a következő választásokra gondolunk, nagyon valószínű, hogy ha változás lesz, az az Árnyékkormányból indul majd ki.


Az Ellenszél további cikkeiért kövess minket a Facebookon is!

loading...