Ami fontos: a kormány beszáll az egyházi iskolák rezsiszámláiba, és tízezrekkel emelik a hittanoktatók fizetését

Kép forrása: MTI

Nem kell aggódniuk a bevett egyházaknak a magas rezsiszámla miatt. A kormány egyszeri kiegészítő támogatást biztosít idén az egyházi fenntartású köznevelési, szakképzési, szociális és egészségügyi intézményeknek a megemelkedett energiaárakra hivatkozva.

A csütörtök este kiadott kormányhatározatban pontos összeg nem szerepel, a pénzügyminiszternek kell a szükséges intézkedéseket megtennie a források átcsoportosításához – szúrta ki a hvg.hu.

A hvg.hu cikke szerint bevett egyház az országgyűlés által meghatározott legmagasabb kategória. Nem tartozik ide például Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, amely a napokban lett csak bejegyzett egyház.

Egy másik kormányhatározat szerint pedig

a januártól hatályba lépő „bérfejlesztés ellentételezéséhez” havonta 61 ezer forintos kiegészítő támogatást nyújt a kormány a hit- és erkölcstanoktatóknak.

Azok részesülnek a kiegészítő támogatásban, akik valamely bevett egyház oktatójaként tartanak hittanórát egyházi, állami vagy nemzetiségi önkormányzat fenntartásában működő iskolában.

loading...