Varga Judit az uniós pénzek befagyasztásáról: a magyar baloldal ismét a magyar emberek ellen szavazott

Varga Judit szerint ideje, hogy Brüsszel fizessen
Kép forrása: MTI

416 szavazattal, 124 ellenszavazat és 33 tartózkodás mellett arról szavazott az Európai Parlament csütörtökön, hogy

a magyar kormány intézkedései nem elegendőek „az EU pénzügyi érdekeit jelenleg fenyegető rendszerszintű kockázat kezeléséhez”. Vagyis a képviselők többsége amellett szavazott, hogy fagyasszák be a Magyarországnak szánt EU-s forrásokat.

Varga Judit erre így reagált:

„Fontos tudni a magyar embereknek, pedagógusoknak, szülőknek és családoknak, hogy a magyar baloldal ma ismét ellenük szavazott az EP-ben.”

Ezzel arra a kormányzati értelmezésre utal, ami szerint a pedagógusok által követelt béremelésnek az EU-s pénzekhez való hozzáférés lenne a feltétele.

„Még szerencse, hogy az EP-nek a kondicionalitási eljárásban senki sem osztott lapot. Mindeközben a magyar kormány és a Bizottság a megoldáson dolgozik. Közösen lefektettünk 17 vállalást, amit teljesítettünk” – mutatta békülékenyebb arcát egy másik uniós intézmény felé, hogy aztán az Európai Parlamentnek megint odacsapjon:

„A 70 éves születésnapját ünneplő Európai Parlament jobban tenné, ha a kicsinyes politikai boszorkányüldözés helyett visszatérne az alapokhoz és a nemzetek közötti egység és bizalom megerősítésén dolgozna, nem pedig árkokat ásna a tagállamok közé…”

Varga Judit nagyon el van tévedve, akik az uniós pénzek felfüggesztése mellett szavaztak, azok az orbáni és fideszes korrupció ellen szavaztak, a magyar emberek érdekében! Az országban és a benne élőknek az az érdeke, hogy jöjjenek az uniós pénzek, de ne átláthatatlanul!

loading...