Egy magyar édesanya a jobb élet reményében Dubaiban próbált szerencsét: hosszas megpróbáltatásairól könyvet írt

„Dubaj. Csillogás, pompa, milliárdos arab sejkek, csillogó paloták, aranyporos kávék, Guinness-rekordok és örömlányok. De Dubajnak van egy másik arca is, amit turistaként nem biztos, hogy meglátsz, viszont én ezt szeretném Neked bemutatni” – írja könyvének weboldalán Nagy Emőke író, aki a Dubaiban átélt megpróbáltatásairól számol be.

Az írónő így foglalja össze röviden a Dubaji börtön vagy kenyai esküvő könyvben leírt eseményeket:

„2017-ben Dubajba költöztem, mivel megkaptam egy HR-menedzseri állást, ami kiutat jelentett a svájci frankos lakáshitelem csapdájából. Mielőtt megvalósult volna a célom, csodával határos módon teherbe estem a kenyai barátomtól.

Házasságon kívül estem teherbe, amit az Egyesült Arab Emirátusokban börtönnel büntetnek.

A terhességem elején nagyon beteg voltam, de Dubajban nem mehettem kórházba, mert rögtön értesítették volna a rendőrséget. Ezért úgy döntöttünk a párommal, hogy Kenyába utazunk és összeházasodunk.”

Európaiként Dubaiban, fehér nőként Kenyában

„Meddőnek nyilvánított 39 éves nő voltam, de egy pici baba fejlődött a hasamban, akinek az életben maradása az én döntésemen múlt” – írja Nagy Emőke, aki arról is beszámol könyvében, hogy milyen egy fehér nőnek Kenyában az arab világ után.

Hajmeresztő történetek, igazságtalanság mindenütt, egyedüllét és megpróbáltatások, de legfőképpen kitartás és életerő. Ezek jellemzik Nagy Emőke könyvét, amit szeretettel ajánlunk olvasóink figyelmébe.

A Dubaji börtön vagy kenyai esküvő megrendelhető nyomtatott és online formában is ezen a weboldalon.

 

loading...