Óriási tétje lesz a következő EP-választásnak: Dobrev Klára elmondta, mi a kitűzött cél

Nem akármilyen választásra készülünk a következő Európai Parlament összeállítása előtt. Nemcsak az derül ki, hogy melyik párt hány képviselőt küldhet Európa legnagyobb törvényozó testületébe, hanem az is, mi lesz a legújabb irányvonal, ami a következő évtizedeket meghatározza.

Dobrev Klára közösségi oldalán mondta el, mi a tétje a következő EP-választásnak:

„A Demokratikus Koalíció megalakulását követően 2 képviselővel járult hozzá a közös sikerhez, ma pedig már négyen vagyunk DK-s európai parlamenti képviselők. A soron következő választáson azonban már azt célozzuk meg mi, európai demokraták, hogy részvételünkkel az Európai Egyesült Államok hívei többségbe kerüljenek a parlamentben! Az európai magyarokért, mindannyiunk jövőjéért!”

– írja az árnyék-miniszterelnök.

Dobrev Klára hozzátette: „70 éve jött létre az Európai Parlament. Az EU alapítói igazi demokraták voltak, akik tudták, hogy az európai intézmények csak akkor működhetnek jól az európaiak érdekében, ha egy parlament ellenőrizheti tevékenységüket. Így az Európai Parlamentnek kiemelkedő szerepe van abban, hogy az Európai Unió egész Európa érdekeit a legmesszebbmenőkig tudja érvényesíteni.”

Az Európai Egyesült Államok híveinek többsége egy olyan korszakot hozhat el, ahol Orbán már nem döntheti el, lenyúlja-e a pénzeket, vagy hogy saját korrupció ellenes ügyészséggel vizsgáltatja-e meg a becsületességét.

Az Európai Egyesült Államok nagyban más lesz. Dobrev Klára és Árnyékkormánya a Demokratikus Koalíció képviselőivel ezt az utat mutatják Európának.

loading...