Boldog gyerekkor – élményeink a kihúzható kanapén

Emlékszel még arra, amikor hétfőnként nem volt adás a tévében vagy amikor egész vasárnap délután a Kacsameséket vártuk? Amikor csak titokban nézhettük az “Ikszaktákat”, amikor matricákat cseréltünk és amikor a fél város kivonult a telekre hétvégén? És az megvan, amikor a vakációra az összes unokatesó a nagyiéknál gyűlt össze és egyszerre nyolcan is aludtunk az öreg, kihúzható kanapén? Ilyen volt a gyerekkorunk. És milyen lesz a folytatás?

Igazságot a kihúzható kanapénak!

Ha a dolgok mélyére ásunk, könnyen kiderülhet, hogy a történetünk sokkal korábban is egy kihúzható kanapéval indult, mint ahogyan arra vissza tudunk emlékezni. Házasságuk egy korai pontján ugyanis valószínűleg a szüleink is erre a bútordarabra kényszerültek. Jobb esetben az első lakásukban vagy valamelyikük albérletében, rosszabb esetben a szüleik nappalijában szoroskodva.

Csúnya volt és kényelmetlen - de imádtuk

A kihúzható kanapé hosszú évtizedekig valóságos luxusnak számított. A régi bútorboltokban nem volt túlságosan széles a választék a hatalmas bútor is erősen luxusnak számított. Akinek komód és kihúzható kanapé is volt lakásában, az azt jelentette: az illető megállapodott.

Mire mi eljutottunk a kanapén alvásig, az öreg darab valószínűleg túlélt már egy-két dolgot, kicsit nyikorgott, kicsit szorult, kicsit dohos illatú volt. Sok családban pedig a kinyitása is külön szakértőt követelt. “Majd a nagypapa tudja megoldani.”

Változnak az idők, változnak a kanapék

Az évek repültek, a kihúzható kanapék kínálata pedig bővült. Szinte biztos, hogy a hirtelen érkező optimizmus időszakában mindenki mellényúlt egyszer és vásárolt egy olyan kanapét, amely messze volt a tökéletestől és már az első használat után elszakadt, nyikorgott, rosszabb esetben néhány kiálló rúgóval tette izgalmassá a rajta alvók éjszakáját.

A kihúzható kanapén bármi megtörténhetett

De az érzés, amikor a kihúzható kanapé megtelt vendégekkel, semmit sem változott… a kanapét kinyitni még mindig olyan izgalmas volt, mint kisgyerekkorunkban, csak már nem a nagyi másnapi süteménye miatt éreztünk bizsergést, hanem azért, mert ottalvós vendégeket fogadhattunk. Az otthonunkban! A mi otthonunkban!

Vannak persze, akiknek a kihúzható kanapé nem csak szép emlékeket hoz elő. Akadnak, akik évekre valamelyik régi, kényelmetlen darabra kényszerültek, vagy akik a legrosszabb éjszakáikat töltötték azon a bútoron, ami valaha egy otthon dísze volt, de később egy házassági csatározás lövészárkává vált.

Kihúzható kanapét mindenkinek!

Szerencsére az idők megint változtak és ma már nem csak szép vagy tartós, hanem szép és tartós kihúzható kanapékat is lehet kapni. Ezek a darabok visszaadnak egy kicsit a régi idők hangulatából, de már nem kell szakadt béléssel és elhajlott fém alkatrészekkel bajlódni. Csak az élmény marad.

Saját kanapé, saját történet

A kihúzható kanapé lehet vendégágy, gyerekbunker, de akár az első közös fekhely is – egy biztos, ezt a bútort senki sem felejti el. Talán nem lesz annyira emlékezetes, mint a nagy kínok árán, a szomszédot segítségül hívva összerakott szekrénysor, vagy a konyhabútor, amihez az internet legmélyebb bugyrait felkutatva kellett fogantyút vásárolni. de valahol, a legszebb emlékek hátterében mindig helye lesz ennek a bútordarabnak is.

A kihúzható kanapé végigkísérte a gyermekkorunkat, itt az ideje hát, hogy a felnőtt életünkbe is beköltözzön! Keresd meg az otthonodba legjobban illő, legstílusosabb darabot! Vagy egyszerűen csak válaszd azt, amelyik tetszik és töltsd meg az ágyneműtartót emlékekkel – hogy aztán a lakásod dísze legyen!

loading...