A Tesco korlátozza a megvásárolható tojás és krumpli mennyiségét

Gulyás Gergely szerdán jelentette be, hogy a kormány árstopot vezet be a tojásra és a krumplira is, ennek következtében pénteken már több üzlet is mennyiségi korlátot vezetett be ezekre a termékekre.

A Diétás Magyar Múzsa nevű, közéleti témájú Facebook-oldal „Apa kezdődik” felirattal osztott meg korábban egy, a CBA-hoz tartozó, Príma-üzletben készült képet, amely szerint hatósági áras tojásból egyszerre maximum 30 darabot lehet venni.

A Telex megkeresésére a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy az üzleteik franchise-rendszerben üzemelnek, ezért nincs egységes mennyiségi korlátozás a CBA-kban és a Prímákban. Az ilyen döntéseket az adott üzletek vezetői egyéni, mérlegeléssel hozzák meg. Más üzletláncok azonban általános mennyiségi korlátozást vezettek be a laphoz beérkezett hivatalos válaszok szerint:

  • a Lidl üzleteiben a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség;
  • a Tesco üzleteiben lédig burgonyából maximum 2 kilót, csomagolt burgonyából (a csomag méretétől függetlenül) maximum 1 csomagot, tojásból pedig (a doboz méretétől függetlenül) maximum 1 dobozzal vehet egyszerre egy háztartás.

A Sparban egyelőre nem vezettek be mennyiségi korlátozást sem a tojás, sem a burgonya esetében, de vizsgálják a kérdést.

loading...