A Lidlben is korlátozzák, mennyi hatósági áras krumplit és tojást lehet venni

Kép forrása: Unsplash

Senkit nem ér váratlanul az Orbánék által kreált hiánygazdaságban, hogy a hatósági áras liszthez, cukorhoz vagy tejhez hasonlóan a burgonyára és a tojásra is mennyiségi korlátozást vezetnek majd be a boltok. Még csak két nap telt el a bejelentés óta, de már most vannak üzletek, ahol meghatározzák, mennyit lehet belőlük egyszerre vásárolni.

A Lidl például a Telex megkeresésére azt írta:

a kimérős burgonyából 5 kiló, a csomagoltból 1-3 csomag, a tojásból pedig 30 darab vehető egyszerre. Az áruházlánc egyelőre nem tapasztalt megnövekedett keresletet egyik termékre sem.

„Kiskereskedelmi vállalatként alapvető feladatunk és felelősségünk a magyar lakosság folyamatos élelmiszerellátása és mindent megteszünk annak érdekében, hogy az áruellátás minden áruházban folyamatosan biztosított legyen” – írták a Telex megkeresésére. „Ugyanakkor a készletek folyamatos elérhetőségének biztosítása érdekében mennyiségi korlátozást vezettünk be a tojásra és a burgonyára is. Ennek értelmében a lédig burgonya esetében maximum 5 kg, a csomagolt burgonya esetében kiszereléstől függően 1-3 csomag, míg tojásból maximum 30 db az egyszerre megvásárolható mennyiség.”

loading...