A DK-s Oláh Lajos holokauszt túlélők kérését küldte el Kövérnek

Még mindig nem ült el a botrány, hogy a Mi Hazánk Horthy-szobrot vitt be a Parlamentbe. Az országgyűlés DK-s alelnöke, Oláh Lajos korábban holokauszt túlélőket fogadott hivatalában, most pedig kérésüket küldte el Kövér László házelnöknek.

„Sok Holokauszt-túlélő keresett fel mély fájdalommal, miután pár hónappal ezelőtt arról értesültek, hogy a magyar Parlamentben Horthy Miklós-mellszobrot avattak fel. Több túlélőt személyesen is fogadtam a Parlamentben.” – írta ki Facebook-oldalára a DK-s képviselő.

„Arra kértek, szavaikat és leveleiket, aggodalmukat juttassam el az Országgyűlés elnökéhez, Kövér Lászlóhoz. Arra kértek, álljak ki mellettük, és emeljek szót értük, hiszen a magyar Parlament egyetlen helyisége sem magánterület, a Horthy-szobor pedig megbecsteleníti a Holokauszt túlélőit.

A túlélők kéréseit a Horthy- szobor felállításával kapcsolatosan továbbítottam az Országgyűlés elnökének. Tovább megyünk és nem fogjuk annyiban hagyni, amíg a kérdés meg nem oldódik. Mert nem fogadjuk el, hogy Horthy-szobor álljon a Parlamentben.

Mindent megteszünk, hogy a magyar nép Parlamentjében csakis mindenki számára elfogadható emlékmű állhasson.” – zárta sorait Oláh Lajos.

Ez az igazán ütős válasz a Horthy-szoborra: Dr. Oláh Lajos (DK) holokauszt-túlélőket hívott meg a parlamentbe

loading...