Milyen orvosi módszerekkel veheted fel hatékonyan a harcot a kopaszodás ellen?

A kopaszodás leginkább a férfiakat érinti, és ennek is megvan a maga pszichológiája. Nem mindenkinek sikerül rögtön a folyamat elején felismerni, hogy mi is történik vele. Így nincs lehetőség időben megkezdeni a hatékony megelőző kezeléseket és megállítani a hajhullást. Te is kipróbáltad már az összes létező csodaszert és hajnövesztő szérumot, még sincs eredménye? Bemutatunk néhány olyan módszert, melyekkel látványos eredményeket tapasztalhatsz.

A hajbeültetés az igazi megoldás a kopaszodás ellen

Ez egy olyan műtéti eljárás, mellyel garantált eredményeket érhetsz el, és ezt tekinthetjük ma az egyik legstabilabb megoldásnak. A módszer lényege, hogy felismerték egy, a fejbőrben feldúsuló hormon jelenlétét. Ez nem más, mint a DHT, amire bizonyos hajszálak érzékenyek lehetnek. Főként a fejtetőn tapasztalhatod ezt a jelenséget. Azonban a kopasz férfiak fején is vannak olyan területek, ahol mégis megmarad a haj.

Az Art ‘N Hair szakemberei is ezt használják ki és donorterületként alkalmazva a tarkótáji területeket, a DHT hormonnak ellenálló hajszálakat ültetnek át a fejtetőre. Így sikeresen elfedhetik a kopasz foltokat az átültetett hajszálak, mivel ezeken már nincsen DHT receptor. Tartósan, akár életed végéig is megmaradhatnak a beültetett szálak. A hajbeültetés ma már nem olyan nagy különlegesség, évente több millióan vágnak bele. A siker pedig nem kérdéses.

Milyen más módszerekhez folyamodhatsz még?

Léteznek olyan klinikai gyógyszerek, melyek segítségével valódi eredményt érhetsz el a kopaszodás területén. Ezek szájon át történő alkalmazása azonban nem javasolt, hiszen számos mellékhatásuk lehet. A legjellemzőbb ezek közül pedig az impotencia, mivel a DHT blokkolásán alapul a szer működése, és ezáltal belenyúl a hormonháztartásba.

Ahhoz, hogy a férfias jegyeidet megőrizhesd, elengedhetetlen, hogy a DHT hormon jelen legyen a szervezetedben. Ebben az esetben is az egészséges egyensúlyra kell törekedni, hiszen a túlzott jelenléte problémákat okozhat, mint a kopaszodás. Azonban ha nem áll rendelkezésre elegendő mennyiség belőle, akkor előfordulhatnak szexuális zavarok, illetve elnőiesedést tapasztalhatsz.

A mezoterápia segítségével is felveheted a harcot

A mezoterápiás eljárás során közvetlenül a hajhagymákhoz juttatják be a DHT blokkoló szert, így az közvetlenül fejti ki hatását. Ebben az esetben egy aránylag rövid, körülbelül 20 perces kezelésről van szó, ami alatt 120 ponton szúrják meg a fejbőrt. Ilyenkor vitaminokat, illetve tápanyagokat, továbbá növekedési faktorokat és a DHT blokkoló anyagot fecskendezik be a bőr alá.

Mivel a kutatások folyamatosan zajlanak, így mindig új és új módszerek jelennek meg, de óva intünk attól, hogy bizonytalan forrásból szerezz be csodaszereket. Érdemes olyan szakértő kezekre bízni hajad kezelését, akik már tudnak valódi eredményeket felmutatni és ezáltal garantált lesz a siker.

loading...