Bálint Andrea: Az emberek próbálják megúszni a cselekvést, pedig Orbán már a kordon mögött köhécsel

Bálint Andrea a Facebookon tett közzé egy velős véleményt a tegnapi tüntetéssel, annak formájával és végével kapcsolatban. Szerinte az emberek még kivárnak, még mindig megpróbálják megúszni a cselekvést.

Bálint Andrea bejegyzése:

Lezajlott a nagy demonstráció. Kimondhatatlanul jó volt látni a lelkes tömeget, ami ha akar, bármit is el tud(na) érni. 80 ezer ember jelenléte komoly politikai erő. Sokan voltunk. 

És most? Jön a következő, október 27-én, nagy élőlánc. És utána? Kérdezgetem ezt már egy ideje, de válasz soha nem jön.

Ennyitől Orbán, és bűnös rendszerének emberei legfeljebb kellemetlenül érzik magukat, zavartan nevetnek, majd elvonulnak aludni. A Karmelitában csodás panoráma, erős falak, jó levegő és meleg van.

Én sem tudom, mi a biztos megoldás, de amíg nem lesz ennek valódi politikai hegye és éle, addig nem jutunk előbbre. Azt is ki kéne mondani, hogy a tömeges felvonulások már nem csak az oktatás szétveréséről szólnak. 

Megijeszt, amikor egy pedagógus szakszervezet kormánybiztost akar. Kit? Minek? Nem volt még elég a megaláztatásból? Nem veszik észre, hogy Pintér és Rétvári áll a túloldalon? Komolyan? Még mindig párbeszédet akarnak folytatni a jelenlegi kormánnyal?

És nincs rátelepedés. Ez nem rátelepedés. A pártoknak ott a helye. És vigyék a zászlókat is. Hol voltak tegnap a magyar zászlók például? Én direkt nem vittem pártlogós bármit is. Nehogy szó érje a ház elejét, hogy  rátelepedés, hogy kisajátítás, miegymás. Csak csendben, beszélgetve vonultunk egymás mellett. Menet közben megvacsoráztunk a Burger Kingben és mentünk tovább…

Megint zenés mulatságra sikeredett aztán oszlott a tömeg és mindenki fegyelmezetten elindult haza.

Tüntetünk és hazamegyünk mindig? Hol a politikai erő? Ha 200 iskola két hétre leállna, ha egyszerre nem indulnának a távolsági buszok, meglehet, két hét alatt olyasmit is elérhetne az ellenzéki tömeg, amire nem is gondol. Azt gondolom, hogy míg nincs hideg, addig nem lesz valódi elégedetlenség.

Az emberek próbálják megúszni a cselekvést. Pedig Orbán már a kordon mögött köhécsel.

És a pártok csináljanak ebből az erőből politikát. Nem elzavarni kell őket, hanem munkára kérni. A végén úgysem egy tanár vagy egy diák fog kormányozni, külföldön tárgyalni. 

Szép volt a tegnapi, de több kell. Még mindig Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.”

loading...