Az energiaválság ellenére sok stadionban nap közben is égnek a reflektorok az NB I-es meccseken

Felújítják a felcsúti stadiont

A megtöbbszöröződő energiaárak ellenére sok stadionban nap közben is égnek a reflektorok az NB I-es meccseken, számol be róla az RTL Híradója. Nem jó kedvükben pazarolnak a fociklubok a riport szerint, hanem a tévés közvetítések miatt van arra szükség, hogy akár a verőfényes délutánokon is végig menjen a világítás.

A műsornak nyilatkozva Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője azt mondta, az élvonalbeli mérkőzéseket a jogtulajdonos televízió közvetíti, márpedig a minőségi televíziós közvetítéshez szükség van arra, hogy a fényeket megerősítsék, így kompenzálva a stadionok árnyékosabb és világosabb területei közti fényerőbeli eltéréseket, azért, hogy a közvetítés jobb minőségben jusson el a tévénézőkhöz.

Az energiaárak miatt az NB II-ben is lejátszhatják az esti meccseket délután, és ott nincs ilyen világítási kötelezettség, sőt, a mérkőzést el is halaszthatják a klubok energiatakarékossági okokból. Szintén a helyzet megkönnyítése érdekében az MLSZ engedélyt adott arra, hogy az idei TAO-pénzekből a klubok rezsire vagy pályabérlet-fizetésre költsenek olyan összeget, amit az eredeti pályázat szerint más célra, például sportfelszerelések vásárlására vagy az öltöző felújítására kaptak.

loading...