A Fidesz elutasította, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

Két napja sztrájkolnak Székesfehérváron a magasabb bérekért. Az Arconic-Köfém székesfehérvári gyárának több mint 800 dolgozója szüntette be a munkát. 
Fotó: Ellenszel.hu

Minden lepel lehullott:

a Fidesz nem támogatja a DK a jogállamot valóban helyreállító javaslatait.

Amíg a Fidesz korrupciót támogató, csak a jogállam látszatára vonatkozó javaslatcsomagot nyújtott be és szavazott meg az Országgyűlésben, addig a DK a jogállamot valóban helyreállító javaslatokat terjesztett be a Parlamentben, amelynek leszavazásával a Fidesz elismerte:

eszük ágában sincs helyreállítani a jogállamot, csak hazudoznak az uniós pénzekért.

A Fidesz nemet mondott arra, hogy hazánk csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A Fidesz nemet mondott arra, hogy politikailag függetlenné kell tenni a bíróságokat és az ügyészséget. A Fidesz nemet mondott arra, hogy módosítani kell az Alkotmánybíróság jelenlegi, jogállamot korlátozó működését. A Fidesz nemet mondott arra is, hogy helyre kell állítani a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot. A Fidesz tehát nemet mondott az Európai Magyarországra.

A Demokratikus Koalíció szerint ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán Viktor továbbra is csak azt akarja csinálni, amit az elmúlt 12 évben: lopni, lopni és lopni. A DK szerint az Árnyékkormány a bizonyíték arra, hogy ez nem kell így legyen, van kiút a megélhetési válságból és van kormányzóképes alternatíva az országban.

loading...