Elektromos autó töltése Eco-Smart napelem funkcióval

Az elektromos autók használata már önmagában egy hatalmas lépést jelent az ökológiai lábnyom csökkentéséhez. A mindennapos közlekedés és annak káros hatásai a globális éghajlatváltozás, egészségromlás egyik fő kiváltó oka. Szerencsére napjainkban egyre nagyobb teret nyernek a zöld módszereket, valamint az azokat javító kiegészítő szolgáltatások.

A zöld energia a legjobb energia

A hagyományos, benzines járművek előállítása, működtetése, energiaellátása több évtizedes fejlesztések eredménye, mégsem tudta elérni a szegmens a teljes zöld működést, sőt. Ezzel szemben az elektromos autók már pár év alatt elérték a teljes tisztaságot, és itt nemcsak a gyártásra, hanem magára az energiára is gondolunk. Ha nagyobb képet szeretnénk kapni a teljes e-autózásról, érdemes meglátogatni egy erre szakosodott portált, mint amilyen például az eautotoltokabel.hu is.

Energiát, áramot többféleképpen lehet előállítani. Itt nemcsak a technológiára gondolunk, hanem arra is, hogy vagy környezetszennyező az adott módszer, vagy nem. Ott vannak a szénerőművek, fosszilis tüzelőanyagok: a lehető legkárosabb és még nem is a legkönnyebben elérhető technika. A másik oldalt ott vannak az elérhetőbb, megújuló energiára épülő technológiák: szélerőművek, napelemtelepek vagy a lakossági felhasználásra is szánt napelem rendszerek. Utóbbit már egy kisebb befektetett összeg révén felszereltethetjük otthonunkra, amit több uniós pályázat is támogat, valamint egy megfelelő töltővel kihasználhatjuk és közvetlenül autónkra csatlakoztatva zöldenergiával tölthetjük a járművet.

Hogyan lehet teljesen kihasználni a zöldenergia adta előnyöket?

Ahogy azt már az előzőekben is említettük, nemcsak maguk az elektromos autók fejlődnek, hanem a működtetésüket támogató eszközök is. Ide tartozik például a Wallbox töltőhöz elérhető Eco-Smart Solar töltési szolgáltatás. Ez abban segít, hogy az otthoni napelemeink adta előnyöket hogyan használjuk ki. Mi döntjük el, hogy mikor, használja csak a napelem által előállított áramot, azaz teljesen zöld töltési módban üzemeljen a fali töltő, vagy keverten, a hálózatot és a napelemet egyszerre használva. 

Mindehhez nincs szükség másra, csak egy okostelefonra és a myWallbox applikációra. Innen közvetlenül menedzselhetjük, hogy a teljesen zöld vagy a kevert, Eco módban üzemeljen éppen a töltő. Ha egyiket se szeretnénk használni, és tisztán csak a hálózatra szeretnénk hagyatkozni, akkor sem kell aggódni: elég kikapcsolni az Eco-Smart módot, és a töltő máris “elfeledkezik” a napelemről.

Zöld megoldások a megtakarítás és kényelem jegyében

Ha az energiát otthon állítjuk elő és használjuk fel, azzal rengeteg költségtől kíméljük meg magunkat. Nem is beszélve a kényelemről, hisz a publikus töltőállomások használata olykor sok kellemetlenséget tud okozni.

loading...