Bréking: Csak 20 fokig kell felfűteni a magyar iskolákat télen

Kiakadtak az osztrákok, mert Orbánék bűnözőket engednek szabadon
Kép forrása: MTI

Kisfaludy László, a köznevelésért felelős helyettes államtitkár szerint ha a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot az oktatási intézményekben, nem szükséges tovább fűteni.

A feljelentéseiről ismert Tényi István nemrég azzal kereste meg a köznevelésért felelős Belügyminisztériumot, hogy megtudja: milyen mértékben kell a jogszabályban előírt minimális szint, vagyis a 20 Celsius-fok fölé fűteni az iskolák tantermeit és csoportszobáit. Tényi megkeresésére Kisfaludy László, köznevelési helyettes államtitkár válaszolt – írja a Népszava.

Kisfaludy leveléből kiderült, hogy

ha a hőmérséklet eléri a 20 Celsius-fokot az intézmények termeiben, nem szükséges tovább fűteni azokat. A lap rámutat, a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről szóló miniszteri rendelet a szellemi munkavégzés esetében 20-22 Celsius-fokot ír elő minimális szintként.

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja úgy nyilatkozott, bár a kormányrendelet valóban 20 Celsius-fokot ír elő a téli minimumként, ez csupán azt jelenti, hogy ha ennél hidegebb lenne az intézményben, és ez két napon át így is marad, akkor rendkívüli szünetet kell elrendelni.

Ezek alapján Nagy úgy véli, előfordulhat, hogy egyes intézmények online oktatásra állnak majd át a téli időszakban.

loading...