Milyen lámpát érdemes a gyerekszobába választani?

Amikor a gyerekszobába szeretnél lámpát választani, akkor sokféle szempontot kell figyelembe venned. Olyan világítástechnikai eszközre van szükséged, ami amellett, hogy biztonságos, még energiatakarékos is, hiszen sokszor órákig égnie kell.

A gyerekszoba lámpájának strapabírónak kell lennie

A gyerekszobai lámpa általában mindig nagyobb igénybevételnek van kitéve, mint egy hálószobai lámpa. Ennek nagyon egyszerű a magyarázata: a kicsik közül sokan félnek a sötétben. Emiatt – amíg el nem alszanak – sőt, van, aki még utána is – igénylik a fényt maguk körül.

Nem szabad emiatt a gyerekekre neheztelni – illik visszagondolni saját gyermekkorunk “félelmetes sötétség” élményeire. Megértésedet a legkönnyebben azzal tudod kifejezni, hogy nem tiltakozol az ellen, ha a gyerekszobában a lámpa égve marad.

Nincs több sírás, nincs több rettegés – csak gyerekszobai lámpa 

A sötétség félelmetes a gyermeki fantázia határtalansága miatt. Komolyan kell venni ezeket a félelmeket, és segítened kell a szorongások leküzdésében a gyerekeidet. A világítás rendszer tudatos megtervezésével te is képes leszel azokat a megoldásokat alkalmazni, amelyek garantálják majd a biztonságérzet kialakulását.

Ezek a lámpák egyszerre funkcionálisak és “játékosak”. Kiválóak azok a projektoros gyerekszobai fények, amelyek megnyugtató és varázslatos hangulatot tudnak kreálni a kicsik részére. Amikor lefekvési idő van, és az erősebb fényeket lekapcsolod, akkor szükség van egy pici rásegítésre annak érdekében, hogy garantálni tudd a nyugodt alvást.

Éjszakai fények a gyerekszobába 

Praktikus megoldást jelentenek azok a fényforrások, amelyek éjszakai fényeket bocsátanak ki. Szerencsére a választék széles, így te is könnyen beszerezheted őket. Enyhe, kellemes fényük nyugtató hatású, garantálja azt a melengető biztonságérzetet, amitől a kicsi már könnyebben el tud aludni.

Hogy konkrétan milyen lehetőségek közül is választhatsz, amikor a legmegfelelőbb lámpát keresed a gyerekszobába? Projektoros lámpák, hangulatos kivetítők közül, amelyek sokféle alakzatot vetíthetnek a mennyezetre. A mesefigurás lámpákkal pedig a legtrendibb mesefilmek alakjai elevenedhetnek meg. Csillárokkal is a mesék világába repülhetnek el a gyerekek.

A gyerekszobai lámpáknál is a LED fényforrás a nyerő

Ez ma már természetes kellene, hogy legyen. Energiatakarékosságáért, költséghatékonyságáért, hosszú élettartamáért végtelenül hálás leszel majd te is. Főként, hogy nem kell gyakran cserélgetni, mert karbantartás nélkül is nagyon strapabíró szerkezetek. 

Emellett híresek arról, hogy jól tűrik a le- és a felkapcsolgatást – ami valljuk be, a gyerekek kedvenc játéka. Bekapcsolás után nincs szükségük arra, hogy felmelegedjenek – azaz azonnal teljes fényükkel világítanak. Ami még nagyon lényeges előny: akár változtathatod a fényerejüket is attól függően, hogy éppen milyen tevékenységet végez a csemetéd.

Szerezz be te is a gyerekszobába illő fényforrásokat!

loading...