Kölcsönözz vidám hangulatot a hálószobának sárgával!

A sárga egy olyan árnyalat, ami finom melegséget és boldogságot kölcsönöz. Ezért nem is csoda, hogy a legtöbbünk az utóbbi időben nem tud betelni ezzel az élénk színnel, köztük a terméktervezők sem. A szőnyegektől az asztali kiegészítőkön át az ágyneműkig mindenhol megjelenik, és most itt az ideje, hogy te is becsempészd az otthonodba vagy konkrétabban a hálószobádba. 

Minden reggel azonnali pozitivitásra és vidám hangulatra ébredni elég jól hangzik, így ha néhány egyszerű kiegészítőt keresel, mi segítünk neked pár ötlettel.

Azonnali ragyogó napsütés sárga ágyneművel

Nem elég, hogy szuper puhák és légáteresztőek, de emellett még a Lakberbazár lakástextiljei között a sárga ágyneműk lenyűgöző módon képesek megváltoztatni a hálószobád megjelenését és hangulatát, bármilyen színűek is legyenek a falak. 

Ideális opciót jelentenek arra, hogy csodaszép napfényt adj a helyiséghez a nyári hónapokban, télen pedig bármikor visszatérhetsz a kényelmesebb szürkébe.

Kombináld a sárgát éjkékkel a kontraszt érdekében!

A sárga nagyon sokféle színnel remekül párosítható, köztük a fehérrel is, de egy olyan sötétebb árnyalattal kombinálva, mint például amilyen az éjkék, könnyedén létrehozhatsz éles és igazán drámai kontrasztot a helyiségben.

A fentebb is említett Lakberbazár kínálatában a mézsárgától kezdve a mustársárgáig számtalan bársony ágytakarót találhatsz, amelyek remekül illeszkednek a kék színű ágyadhoz, miközben az anyagok összehozzák a dizájnt, gazdag és fényűző érzést kölcsönözve.

70-es évek dizájnja

Cirádás fa ágykereted van? Szuper! Adj hozzá még sárgát, illetve pirosat, és máris egy retró stílusú hálószobabelsőt kapsz! De ezt még tovább fokozhatod meleg fényű izzókkal, hogy pompás fényt varázsolj a szobába egy diszkógömb felszerelése nélkül. 

Ehhez a bohém hálószoba dizájnhoz remekül passzol még egy patchwork mintás ágytakaró, pomponos párnák és ékesebb kiegészítők. 

Hogyan tudod széppé varázsolni a sárga hálószobádat?

A sárga alapjáraton természetesen felemelő és energetizáló, így a túl világos árnyalat kiválasztása azt jelentheti, hogy túlzottan stimuláljuk a szemünket és az elménket, amikor csak aludni akarunk.

A naposabb déli fekvésű hálószobákban a tompa, pasztellsárga árnyalatok remekül működhetnek, mivel sokkal visszafogottabbnak és szinte semlegesnek tűnnek az erősebb reggeli fényben. Az északi fekvésű hálószobákban viszont már használhatsz sötétebb sárga árnyalatot is.

Mi személy szerint nagyon szeretjük ezt a színt a hálószobában, azonban inkább csak egy-egy elemen megjelenítve – mondjuk egy díszpárnával vagy takaróval. De odáig vagyunk az olyan minimalista sárga mintákért is, mint az apró virágok az ágy mögött vagy a hálószoba szekrényben elhelyezve.

Végső gondolatok

Reméljük, hogy a fentebb említett ötleteinkből sikerül majd ihletet merítened a következő átalakítási projektedhez. Függetlenül attól, hogy az otthonod melyik hálószobájában van erre szükség, a sárga a tökéletes szín lesz a vidámabb hangulat megteremtéséhez.

loading...