Miért érdemes kis helyiségbe is nagyobb kanapét választani?

Ugyan a kisebb lakásokban nem árt ügyelni a választott bútor méretére, de az igazság az, hogy egy nagy és jól működő kanapé tökéletes kiegészítője lehet egy kis otthonnak vagy lakásnak is. Gondolj például az adott helyhez készült egyedi és a sarkokat kihasználó szekcionált kanapékra.

Senki sem akarja meglátogatni a barátait, csak azért, hogy kínosan összezsúfolódjanak egy apró bútoron, vagy csak álldogáljanak, mert nincs hova leülni. Ezért fontos, hogy kis helyekre olyan sarokkanapét válassz a Kanape.net kínálatából, amely figyelmet követel, és praktikus ülőhely, illetve stíluselem is egyben.

Bővítheted vele a vizuális határokat

Az az állítás, hogy a terjedelmes bútorok szűkössé tehetik a helyiséget, a legtöbb esetben igaz. A kanapék esetében azonban a tér kiterjedtebbnek tűnhet egy nagyobb verzió választása esetén – persze mindaddig, ameddig fizikailag elfér a szobában.

Ennek főként az az oka, hogy az emberek tekintete legelőször általában erre szegeződik, és egy nagyobb ülőalkalmatosságnál rengeteg teret látnak a kényelmes elhelyezkedéshez. 

Több kényelem

Még ha nem is igazán fogadsz vendégeket, biztosan te is szeretsz kényelemben lazítani az otthonodban. A kanapé az a hely, ahol cseveghetsz a családtagjaiddal, szunyókálhatsz evés után, tévét nézhetsz, leülhetsz olvasni, és még folytathatnánk a sort. Ezeket a tevékenységeket pedig sokkal kényelmesebben tudod végezni, ha egy terjedelmesebb kanapét választasz. 

Ha a szoba többi részét rendben tartod, és nem töltöd túl, a kanapé egyszerűen a szoba részévé válik. Olyan érzés, mintha a tér egy nagy társalgó lenne.

Nagyméretű kanapé opciók

Nincs korlátozva, hogy milyen típusú nagyobb kanapék helyezhetők el kisebb alapterületű szobákban – eltekintve azoktól, amelyek ténylegesen meghaladják a szoba méretét. A szekcionált kanapék például remek választásnak bizonyulnak. Valójában segítenek helyet megtakarítani, miközben maximalizálják az ülőfelületet. 

Kanapé tippek extra kisméretű helyekhez

Ne feledd, hogy a túl kicsi kanapé választása nemcsak az ülőhelyet korlátozza, hanem kisebbnek láttatja, és kevésbé kényelmessé teheti a helyet. Képzeld el, hogy bemész egy szobába, ahol egy icipici kanapé van, és kapásból azt fogod gondolni, hogy itt még egy kanapé sem fér el! Ez a vizuális esztétika, amikor a szófa egyszerűen nem elég nagy.

Mint fentebb említettük, a nagy kanapék látszólag kiterjeszthetik a határokat. Segítheti ezt a megközelítést, ha esetleg világosabb színű verziót választasz. Ezek ugyanis optikailag kevésbé nehezek, és több fényt vernek vissza a helyiségben.

Egy másik módja annak, hogy a kanapét jobban bevond a tér kialakításába, ha olyan stílust választasz, amelynek az alján nincs szoknya. Ez felemeli nagy bútordarabot a padlóról, és kevésbé teszi szűkössé a teret a kényelem és az ülőhely feláldozása nélkül. 

Most, hogy tudod, a kis helyiségekben miért is lehet előnyös egy terjedelmesebb kanapé, ideje nekiállni a keresgélésnek, hogy megtaláld a tökéletes darabot!

loading...