Mivel dobhatjuk fel a teraszt?

Akad a házhoz egy szép nagy kültéri nappali? Esetleg csak egy kisebb erkély tartozik a lakáshoz, amit jó lenne végre berendezni? A praktikus tároláshoz és a stílusos összképhez hozzátartoznak a kerti dekorációk és a kiegészítők. Egy apró virág, egy hangulatvilágítás, egy füzér, esetleg egy madárház is sokat dobhat a terasz kinézetén. Ebben a cikkben olyan ötletekkel szolgálunk, amit bárki hasznosnak találhat. 

Hogyan rendezzük be a teraszt?

Manapság egyre népszerűbbek a nagyobb méretű teraszok, hiszen a kültéri rész már az életünk egyik fontos helyszíne. A meleg idő beköszöntével egyre többen igénylik a szabad levegőt, ősszel pedig jön a grillezős időszak, amit szintén jó egy fedett terasz alatt megélni. A Kulteributorok.hu kerti kiegészítőivel azonban sok pluszt adhatunk hozzá a térhez. 

Persze hatalmas előny és szerencse, ha egy nagyobb terasz tulajdonosai vagyunk. Nem kell azonban elkeserednie annak sem, akinek egy apró erkély jutott, hiszen ezt is be lehet rendezni otthonosan. Egy pár négyzetméteres balkon, de még egy nagyobb kültéri nappalit is érdemes minőségi bútorokkal felszerelni. Mivel a kinti részen nagy hatással lehet a berendezésekre az időjárás, nem mindegy, hogyan bírja az adott darab a körülményeket.

Kerti kiegészítőket mindenhova!

Persze egy apró terasz esetében jóval kevesebb mindent tudunk kihelyezni, egy kertes háznál azonban erre már több lehetőségünk akad. A kuckózós térről azonban egyik esetben sem kell lemondani, de nem árt úgy kiválasztani a dekorációkat, hogy azok passzoljanak a kültéri nappali méretéhez. Nem szabad a bútorok mellé további hatalmas tárolókat tenni, hiszen ezek elvonhatják a figyelmet az egész lényegéről. 

A legjobb megoldás, ha igyekszünk olyan darabokat összeválogatni és olyan kellékeket beszerezni, amelyek a beltérhez is jól mennek. Egy mediterrán lakás esetében a műrattan és a fából készült termékek a legjobb megoldások, ezek ugyanis egy kis természetet csempésznek a teraszra. 

Mivel dobjuk fel a külteret?

Ha sikerül kitalálni az irányt, akkor elkezdhetünk keresgélni a textilek és a dekorok között. Fontos azonban, hogy ezek passzoljanak egymáshoz, tehát mind a párnák, mint a plédek, mind pedig a további apróságok kialakítása és arculata jól illeszkedjen az enteriőrbe. 

Egy igényes és bohém kagylós csengő például tökéletes megoldás szinte mindenhova, hiszen ez az apró kellék igazi otthonos hangulatot áraszt magából. A kókuszból gyártott darabot a fehér kagylók teszik teljessé, ami igazán kellemes érzést kelt az emberben. 

Persze választhatunk hozzá növényeket is, amelyek amellett, hogy frissebbé teszik a levegőt, a cserepüket igény szerint választhatjuk meg a terasz stílusához. Szóba jöhetnek a hagyományos virágok, de tökéletes választás a fűszernövény is, ami a grillezés során hasznos eleme lehet a kültéri helyiségnek. Amennyiben pedig a szúnyogokkal is meg kell küzdeni, akkor a legjobb, ha levendula kerül elhelyezésre. Akár az asztalra, akár egy sarokba tesszük, garantáltan távol tartja a vérszívókat.

loading...