Hozd ki a legtöbbet az édes babafotókból!

Szülőként szinte kötelezőnek érezzük megörökíteni gyermekeink életének fontos pillanatait, csak úgy, mint a hétköznapjaikat is. Elég mindössze egy telefon vagy fényképezőgép, még csak fotóstúdióba sem kell menni a profi felvételekért!

A babafotókban rejlő örömök

Számtalan téma közül válogathatunk egy otthoni babafotózáshoz, különösen az évszaktól függően. Karácsonyi képeslapot készítünk, netán van olyan mulatságos filmjelenet, amelyet szeretnénk újrakreálni gyermekünkkel? Netán falunkat szeretnénk díszíteni a tündéri babanevetéssel?

Készíttess egyedi vászonképet a Vászonkép Szalon segítségével a gyermekedről készült legjobb fotókból!

Annak érdekében, hogy a babafotókról ismert ragyogó, angyali megjelenést kaphassunk, válasszunk olyan helyszínt otthonunkban, ahol sok a természetes fény. A vakut hagyjuk el lehetőség szerint, hogy a csöppség ne ijedjen meg tőle. 

Az előkészületek

Mivel a múzsa gyakran átalakulhat dívává, érdemes átgondolni, hogy a baba általában mikor a legboldogabb napközben, és ilyenkor fényképezzük őt, például etetés után. Ne feledjük azt sem, hogy néhány újszülöttet akkor lehet a legkönnyebben lefényképezni, amikor alszik, ezért próbáljuk összehangolni a fotózást az alvásidővel. Az újszülöttek nyugtalanságának megőrzése érdekében használjunk takarót, hogy melegen tartsuk babánkat, és játsszunk halk, nyugtató zenét.

Válasszunk semleges színű és hasonló tónusú kellékeket és ruhákat, hogy ne vonják el a figyelmét a babáról. A világos szín segíthet a kép megvilágításában, mivel a fényt visszaveri, nem pedig elnyeli. Még inkább kiemelhetjük a vizuális élményt egy kötött takaró használatával, melyet akár háttérként is alkalmazhatunk, mivel az nem gyűrődik meg, mint a lepedők és a függönyök.

Állítsuk be a világítást, mielőtt a babát a helyére tennénk a felvételhez. Ezzel időt takaríthatunk meg, mivel nem kell folyamatosan alkalmazkodnunk, és a baba boldogabb lesz, mert hamarabb kerülhet ki ebből az idegen helyzetből. Az is segít, ha készen állnak a tartalék babaruhák és kellékek arra az esetre, ha baleset történne, vagy ha a gyermek jó hangulatban van, és hajlandó ruhát cserélni.

A fotózás menete

Ha telefonunk vagy fényképezőgépünk rendelkezik portré móddal, használjuk azt a képek készítése során. Ezzel elmosódik a háttér, kisimul a bőrtónus és a haj, ami még inkább angyalibbá teszi babánkat.

Úgy döntsük a kamerát, hogy a baba orrát lefelé, ne felfelé fotózzuk, mert ez nem előnyös. Ha megemelt felületről fényképezzük a babát, hozzunk létre szemkontaktust vele. Ahhoz, hogy egy igazán kivételes fotót készítsünk, szemkontaktust szeretnénk teremteni a babával, de nehéz lehet figyelmét a kamerára terelni. Használjunk csörgős játékot, hogy felkeltsük a figyelmét, és garantáltan a kamerába nézzen.

Az elkészült babafotóból pedig készíts gyönyörű vászonképet a Vászonkép Szalon nagyszerű szolgáltatása segítségével!

loading...