444: Szijjártó Péternek 1 napra elegendő gázt sikerült eddig beszereznie

Az akkumulátorgyár ellen harcolók sorsára juthat egy másik város
Kép forrása: MTI

Szombaton Menczer Tamás, a Külügyminisztérium államtitkára arról tájékoztatott a Facebookon, hogy Oroszország péntek óta több gázt ad el Magyarországnak, mint eddig. Augusztus végéig napi 2,6 millió köbméterrel több földgáz érkezik Szerbia felől, mint amennyi a hosszú távú, tavaly október óta érvényes szerződésben szerepel.

Augusztus végéig ez összesen 52 millió köbmétert jelent, ami egy átlagos, nem kirívóan hideg téli napon fogy el Magyarországon

– írja a 444.

Menczer posztjában arról is megemlékezett, hogy Szijjártó néhány hete azért ment Moszkvába, hogy több gázt szerezzen. Úgy tűnik, eddig ennyit sikerült. Az, hogy szeptembertől is több gáz érkezik-e Szerbia felől, arról még egyeztetések folynak.

Szijjártó moszkvai útjának azonban nem kis diplomáciai ára volt, a magyar külügyminiszter egy NATO- és EU-tagállam diplomáciai vezetőjeként asszisztált ahhoz, hogy orosz kollégája, Szergej Lavrov közös sajtótájékoztatójukon egyebek mellett arról beszéljen, hogy az ukránok magukat lövik a háborúban, hogy a haláleseteket utána az oroszokra kenhessék.

Kifütyülték Szijjártó Pétert, amikor színpadra szólították a kézisek díjátadóján – gyorsan le is lépett

loading...