Kifütyülték Szijjártó Pétert, amikor színpadra szólították a kézisek díjátadóján – gyorsan le is lépett

Keményen beszólt Szijjártónak a szlovák külügyminiszter
Kép forrása: MTI

Kifütyülték Szijjártót az MVM Dome-ban, amikor felhívták a színpadra a kézilabdázók díjátadóján. Az eset a botránnyal végződő angol-magyar meccs után történt.

Nem csak a térdeplő angol válogatottat fütyülte ki a magyar gyerekszurkolók egy része szombaton a Puskás Arénában – vasárnap, a női kézilabda Bajnokok Ligája döntője után a magyar külügyminisztert, Szijjártó Pétert is kifütyülték Budapesten, az MVM Dome-ban, írja a Magyar Hang.

A Győri Audi Eto KC–Vipers Kristiansand döntő után ugyanis egyéni díjakat is kiosztott a nemzetközi kézilabdaszövetség, és a Final4 turné MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa a két mérkőzésen összesen 19 gólt szerző Markéta Jerábková lett. Mielőtt a Vipers Kristiansand cseh játékosa megkapta volna az elismerést, a színpadra szólították Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy ő adja át a díjat.

Szijjártó elég komoly füttyöt kapott a 15 400 néző egy jó részétől – a szpíker fel is gyorsította a ceremóniát, azonnal szólítva a játékost, hogy aztán a füttyszót felváltsa a sportoló teljesítményéért járó jogos taps. 

A Magyar Hang beszámolója szerint, miután Szijjártót kifütyülték, a külügyminiszter hamar el is tűnt a pályáról – ahogy lejárt a szerepe, kislisszolt a kamerák látószögéből.

Szijjártó Péter a díjátadón, ahol kifütyülték
Kép forrása: Szijjártó Péter / Facebook

Fontos megjegyezni: a kézilabdacsarnokban nem csak magyarok voltak, hanem egy-egy sarokban a francia Metz, a dán Ejsberg és a végső győztes norvég Vipers szurkolói is.

Szijjártó kifütyülésének jelentőségét az adja, hogy pár napja a magyar-angol focimeccsen – ahova a felnőtt magyar szurkolók sportszerűtlen viselkedése miatt csak gyerekeket engedtek be – hasonló dolog történt

Harmincezer, 14 éven alatti, zömében magyar gyerek szurkolhatta végig az UEFA engedélyével az 1:0-ás magyar győzelemmel végződő Magyarország-Anglia futballmérkőzést a Nemzetek Ligájában. A meccsről azért tiltották ki a felnőttkorú magyar szurkolókat, mert a magyar drukkerek a Németország elleni, 2021-es Európa-bajnoki mérkőzésen homofób megnyilvánulásokat tettek.

Sajnos a magyar gyerekek sem bizonyultak túl sportszerűnek:

Amikor az angol válogatott tagjai, szokásuk szerint letérdeltek a kezdőrúgás előtt a rasszizmus elleni tiltakozásukat kifejezve, a gyerekszurkolók kifütyülték őket.

loading...