Gyurcsány Ferenc: „A vörösinges erőszakfiúkat ki nem állhatjuk. Ezért a végén elverik őket. Mi meg a mi erőszakemberünket”

Kép forrása: MTI

Gyurcsány Ferenc mai bejegyzésében arról értekezett, hogy Orbán itthon és a világban egyaránt bukik. Mondhatni, hogy jelenleg is „menőfélben van.”

„Az öregúr bajban van.

Aki úgy hirtelen előránt tíz nemzetmentő pontot, az nem a nemzetet menti, hanem önmagát. Érzi, hogy elment mellette a valóság. Egyedül maradt. Szövege áporodott, könnyű, mégis mérgező, cselekedni már nem tud. Mert egyedül maradt.

Nem kell zseninek lenni, hogy megértsük.

Van itt egy történelmi szövetség. Európai Uniónak hívják. Közösen keresi négyszázmillió ember, hogy miként élhet jobb életet. Sok ember, sok ország, sok kompromisszum. Ez a szabály.
A mi emberünk nem így gondolta. “Nekem kell minden! Einstand” – hirdette, mint a vörösingesek a Pál utcai fiukban. A vörösinges erőszakfiúkat ki nem állhatjuk. Ezért a végén elverik őket. Mi meg a mi erőszakemberünket.

Az öregúr most bukik meg itthon, mert kiderült, hogy rendszere tarthatatlan, ígéretei a semmibe zuhannak. És most bukik meg a világban, mert zavaros gonoszsága már csak vállalhatatlan történelmi gazembereknek kell.

Az öregúr menőfélben van.

Mi meg készülünk.”

loading...