Huxit néven folytatja tovább Volner János pártja, mert szerinte millióan akarnak kilépni az EU-ból

Kép forrása: MTI

A Volner Párt életének első, másfél éves szakasza a mai nappal lezárult. A jövőben – jelezve következő, nagy célunkat – Huxit Párt néven folytatjuk tovább. Legfontosabb célunk, hogy elérjük Magyarország kilépését az Európai Unióból – írja a Facebookon Volner János. A volt jobbikos politikus szerint

„a Huxitnak már most is milliós a támogatói tábora, de eddig nem volt olyan ismert politikai erő, amely teljes mellszélességgel felvállalta volna.”

Volner minden bizonnyal szomorú lesz most, de az Eurobarometer legutóbbi felmérése szerint a magyar lakosság 88 százaléka nem utasítja el az uniós tagságot.

A politikus szerint az Európai Unió nyugati államai elszakadtak a görög, a római és a keresztény kultúrától, és „átlépnek a szélsőséges liberalizmus eszméinek alárendelt, önpusztító korszakba”. Felszámolják Európa népeinek nemzeti önrendelkezését és létrehoznak egy nemzetek feletti birodalmat: az Európai Egyesült Államokat.

Volner szerint a munkaerő pótlását nem a fiatalokat segítő családpolitikával, hanem a migránsok betelepítésével kívánják megoldani. Az eredetileg létrejött gazdasági unió egyre inkább ideológiavezérelt unióvá alakul, melynek társadalmi következményei ellentétben állnak a magyar nép választásokon kinyilvánított akaratával és az általa kívánt jövőképpel.

„Ezt az egymás után negyedszer megkapott kétharmados parlamenti felhatalmazás és a rendszerváltás óta nem látott támogatást eredményező gyermekvédelmi népszavazás egyértelműen bizonyítja.”

Volner írása szerint Magyarország már csak néhány évig kaphat európai uniós pénzügyi támogatásokat, az uniós pénzeső a kilépési szándékunktól függetlenül is elapad. A közös uniós fellépés miatt nem biztos, hogy lesz mivel fűteni, írja, az orosz nyersanyagokkal szemben embargót hirdető Európai Unióban szinte minden jóval többe fog kerülni.

A képviselő szerint az unió tagjaként a saját pénzünkből kell újjáépíteni romjaiból Ukrajnát, és közös adósságvállalással járó helyreállítási csomagokat kell fizetni, ha például államcsődöt jelentenek egyes dél-európai államok. Volner szerint „óriási lehetőséget jelent a Huxit utáni Magyarország számára, hogy a Kelet és a Nyugat konfliktusa új, mindkét fél számára biztonságos európai közvetítő országot igényel”. A politikus szerint a kilépéssel – a Fidesz propagandájával egybehangzóan – meg lehet védeni a rezsicsökkentést, és jóval olcsóbban tudunk a piacon vásárolni, mint a saját szankcióik súlyát nyögő uniós országok.

loading...