Áder János az ország luxusnyugdíjasa lesz: ennyit vihet haza hamarosan érdemi munka nélkül

Kép forrása: mediaklikk.hu
A napokon belül lejáró államfői posztja és volt EP-képviselősége alapján együtt havi 4,43 millió forintos nyugdíj jár majd Áder Jánosnak amellett is, hogy még csak 63 éves lesz, tehát az öregségi nyugdíjkorhatárt nem tölti be.

A hatályos törvények szerint

Áder János mandátumának lejárta után mintegy 4 milliós nyugdíjat kaphat és ehhez adódik hozzá az a mintegy 430 ezer forint, amit még korábbi EP-képviselősége alapján kap. A 4,4 milliós nyugdíj alig marad el Angela Merkel német kancellár nyugdíjától (havi 15 ezer euró, kb. 5,2 millió forint).

A törvények szerint az exelnököket maximum háromfős titkárság működtetése is megilleti, ehhez a irodát is kaphat, illetve élete végéig szolgálati gépkocsi és sofőr is jár. Ezen túlmenően a „lakás üzemeltetési feladatainak ellátásához” egy fő alkalmazásának a feltételeit az Országgyűlés Hivatala biztosítja, vagyis bejárónő gondoskodik róla.

Arról nem is beszélve, hogy a távozó államfő egy újjávarázsolt és kibővített rezidenciát kap otthonául, a beruházást pedig kormányrendelettel segítették, mivel nagyobb lett a ház, mint amekkorát építeni lehetett volna a XII. kerületi előírások szerint.

Mindezek után vol képes Kövér László azt mondani, hogy a tanárok bérét minimálisan kell megemelni. Az övékét pedig nem minimálisan, hanem nagyon nagy mértékben kellene csökkenteni!

loading...