Sorsdöntő nap a mai: Dobrev Klára videóban üzent a francia demokratáknak

Ma az egész világ vigyázó szeme Párizsra és Franciaországra figyel. A választások előtti napokban a francia demokrata barátaink kértek tőlem egy támogató videót, amit szívesen vettem fel, mert nem kérdés, nekünk európai magyaroknak az az érdekünk, hogy a következő években is egy olyan elnöke legyen Franciaországnak, aki elkötelezett a szoros európai együttműködés, a demokratikus értékek védelme mellett

– írja a Facebookon Dobrev Klára, aki ennek fényében szorít Emmanuel Macron győzelméért.

A DK EP képviselője videót tett közzé, amiben arról beszél, hogy azt szeretné, ha a világ demokratái tanulnának a magyar példából. Szeretné, ha megértenék, hogy azon az úton, amely a populizmustól az illiberális rezsimeken át a diktatúrához vezet, nincs megállás. Ez az út zsákutca, amelyből nincs visszatérés, és amely mindig agresszióba és összeomlásba torkollik.

Ezt tanította nekünk a történelem, és ez a jelenünk is. Ezt látjuk az Európai Unió keleti határainál. Putyin és Orbán ugyanazt csinálják. Illiberális rezsimet építenek, ami aztán egy ponton átfordul diktatúrába. Bármilyen engedmény, amelyet európai értékeink – a demokrácia, a jogállam, az emberi jogok – rovására tennénk, mindig ugyanoda vezetnek. Arra az útra, amelyen Putyin és legjobb barátja, Orbán, és Orbán legjobb barátja, Le Pen  kéz a kézben járnak.

Nem engedhetünk nekik! Ki kell tartanunk európai értékeink mellett!Legyünk bár szociáldemokraták, zöldek, liberálisok vagy konzervatívok, tudnunk kell, hogy a történelem velünk él. A demokráciát nem vehetjük magától értetődőnek. Harcolnunk kell a populizmus ellen!

loading...