Már vissza is kellett fizetnie a kormánynak 20 milliárd forint EU-s támogatást

Kép forrása: europa.eu

Az Európai Bizottság a Miniszterelnökséget érintő projekteknél annyira szabálytalannak ítélte meg a pénz felhasználását, hogy a teljes összeget visszakérte Magyarországtól. Az Orbán-kormány egy ideig próbálta cáfolni az EU megállapításait, de aztán kénytelen volt elfogadni a döntést.

Juszt László bejegyzése:

„Sok oka van annak, hogy miért harcol tűzön-vízen át, – szabálytalanul, erkölcstelenül és törvénytelenül is – Orbán és köre a hatalomért. A legfontosabb persze – mindenek felett – a pénz.

Mai hír, hogy egy 92 milliárdos, a Végrehajtás Operatív Programban kapott pénzből 20 milliárdot vissza kell fizetni az Uniónak, mert az utóellenőrzések során sok szabálytalanságot talált.

Az Európai Bizottság a Miniszterelnökséget érintő két projektnél annyira szabálytalannak ítélte meg a pénz felhasználását, hogy a teljes összeget visszakérte Magyarországtól. Bár a kormány egy ideig próbálta cáfolni az EU megállapításait, de aztán kénytelen volt elfogadni a döntést.

Ezt most az Átlátszónál dolgozó kollegák kiszúrták, de hány ilyen lehet, amiről semmiféle információnk nincs. Igaz, ha meg is tudjuk, az ország egyik fele tudomást sem vesz róla. Sőt! Tapsol hozzá… Pedig a nap végén ezt is, ő is fizetni fogja. De úgy tűnik ez nem jut el az agyáig.”

Az Európai Bizottság fokozza a nyomást az Orbán-kormányon az EU-pénzek miatt

loading...