A beltéri ajtó méretre gyártásának a menete

A mai napig vannak lakások amikben szokatlan, illetve ritka ajtóméretek találhatóak, az egyénileg épített házakról nem is beszélve. Pontosan emiatt érdemes mindenkinek tudnia, hogy milyen módon tud igényelni egy ilyen helyre méretre gyártott ajtót és azt, hogy mi ennek a folyamatnak a menete.

Igénylés

Mindenek előtt le kell adnunk az igénylésünket az egyéni méretre gyártott ajtóra, vagy akár a megszokott beltéri ajtóra. Ehhez keresnünk kell egy céget, aki elvállal ilyen feladatokat azokkal az anyagokkal, olyan árban és amilyen minőségben amikkel mi szeretnénk. Ilyenkor érdemes több oldalt is végignézni, hiszen rengeteg véleményt és tapasztalatot olvashatunk másoktól, amik hatással lehetnek a döntésünkre, emellett érdemes tájékozottnak lennünk az előbb említett információkkal kapcsolatban is.

Amint megtaláltuk a megfelelő szervezetet le kell adnunk az igényünket, amihez szükség lesz a méretekre. Ehhez fogjunk egy mérőszalagot és nézzük meg magasságra, szélességre, illetve vastagságra az ajtónak szánt részt. Ezt a lépést érdemes kétszer is elvégezni, hiszen nagyon pontosnak kell lenniük az adatainknak. Ezeket be kell táplálnunk az igénylésbe olyan információk mellett, mint az ajtó anyaga és akkor már el is küldhetjük, habár lesznek olyan cégek is, amiknél ezt egy hívásban kell elintéznünk.

Ezek után kapni fogunk egy visszaigazolást, amiben lesz egy árbecslés is, ami alapján el tudjuk dönteni, hogy az adott cég biztosan nekünk megfelelő-e. Ilyenkor érdemes több cégnek is elküldeni az igényünket, hogy pontosan fel tudjuk mérni kit is választunk.

Gyártás

Miután mindkét fél elégedett a készülendő termék aspektusaival és az árával megkezdődhet maga a gyártás. Ezt egy vagy több képzett szakember végzi el az elérhető legjobb minőségű anyagokból és felszerelésekből, természetesen erről előre kaphatunk tájékoztatást amennyiben igényt tartunk rá.

Rövidesen elkészül a végtermék is, ami átlagos beltéri ajtóknak 1-2 napot vesz igénybe, viszont nagyobb, szokatlanabb ajtóméreteknél ez több ideig is tarthat. Az előre megbeszéltek alapján ilyenkor a megrendelő vagy maga veszi át a terméket, vagy a cég kiszállítja. Emeletes ház esetén az utóbbit érdemes választani, hiszen akik nem szokták meg az ilyen tárgyak szállítását azok megküzdhetnek a folyamattal.

Beszerelés

Egyes cégek elvállalják az ajtók beszerelését is, viszont azzal sincsen probléma, ha ezt magunk akarjuk megcsinálni. Rengeteg információt találhatunk online amik leírják, hogy ezt hogyan tudjuk elvégezni és pár óra alatt saját magunk is el tudjuk készíteni.

Innentől kezdve ránk van bízva az új ajtónk (habár némi garanciára számíthatunk) és csak néha olajoznunk kell.

A különböző beltéri ajtó típusokról még több hasznos információt találhat a www.szalafa.hu weboldalon.

loading...