Ha eddig nem ment fel a vérnyomásod Szijjártótól, ezen garantáltan ki fogsz akadni

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter az okos lány szerepében tetszeleg. A háborút elítéli, Putyint nem. Oroszországot szereti, de nem nevezi agresszornak az új vörös hadsereget. Úgy lavíroz, mintha töketlen lenne, holott pontosan tudja, mit miért csinál.

Szijjártó ugyanis mondhatni az Orosz Birodalom felkent díszpolgára, így nem mondhat csúnyát a gazdájára, a hatalmas Putyinra, ugyanakkor kénytelen külügyminiszteri minőségben is eljárni.

Hogy oldja meg ezt? (És most jön a szenzáció) Úgy beszélt a bucsai mészárlásról, hogy abban sem Oroszország, sem Putyin nevét nem ejtette ki.

„Látjuk sajnos azoknak a szörnyű és embertelen cselekedeteknek a következményeit, amikről korábban azt gondoltuk, hogy elképzelhetetlenek lennének a 21. századi Európában. Mi is sürgetjük a minél gyorsabb nemzetközi kivizsgálását mindannak ami történt, akár Bucsánál, akár bármely más településen Ukrajnában. Mindazokat, akik felelősek ezekért a szörnyű tettekért, meg kell büntetni”

Tudatosan kerülte ki az agresszorok megnevezését, és Putyin helyett elkezdett Ukrajnára mutogatni:

„Egyúttal visszautasítjuk azokat a felháborító fake news-kampányokat, amelyek ezt a magyar pozíciót nemcsak megkérdőjelezték, de abszolút hazug színben tüntették fel az elmúlt napokban. Sajnos több ilyen fake news a szomszédunkból indult útjára.”

Itt nincs szó semmiféle fake news-ről, vagyis álhírről, hiszen az ukrajnaiak is látják, hogy Európa velük van, a Fidesz-kormány pedig az orosz medve mancsát nyalogatja. Még egy tömeghalállal járó mészárlás kapcsán is meghajlik Putyinnak Szijjártó és sleppje.

Nem véletlenül nevezik Orbánt gyilkosnak Ukrajnában, ahogy erről az Ellenszel.hu is beszámolt:

A volt moszkvai nagykövet szerint ki is zárhatják Magyarországot a NATO-ból

 

loading...