Czeglédy Csaba erős kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergellyel szemben

Dr. Czeglédy Csaba Orbánék egyik legnagyobb hazugságáról írt
Kép forrása: Czeglédy Csaba Facebook-oldala

Hosszú Facebook-bejegyzésben elemezte Czeglédy Csaba az összefogás ellenére is hatalmas kudarccal véget érő országgyűlési választást.

Szombathelyen a fideszes Hende Csabával szemben alulmaradt képviselő azt írta, hogy „egy végtelenül torz választási rendszerben folyt a küzdelem, miközben a választókra folyamatosan ömlött az adófizetők pénzéből működtetett propagandából a töménytelen hazugság. Sok millió emberhez nem jutnak el a valós hírek, az információk és a hazugságok cáfolatai.”

Úgy véli, megdőlt az az elmélet, hogy össze lehet adni a négy évvel ezelőtti, különböző ellenzéki pártokra leadott szavazatokat, és „az is látszik, hogy a Jobbik volt szavazói nem kértek az alapvetően baloldali ellenzéki összefogásból.”

Czeglédy szerint „fontos tanulság, hogy ne keressük tovább a kiábrándult fideszes szavazókat. Nincsenek kiábrándult fideszesek.”

A DK-s politikus szerint az előválasztás szükséges, innovatív és népszerű volt. Úgy véli, azon lehet vitatkozni, hogy a miniszterelnök-jelölt választásra szükség volt-e, és ha igen, kellett-e vagy sem kétfordulós választás. Karácsony Gergelyt viszont élesen bírálta a visszalépése miatt.

„Karácsony Gergely elárulta az ellenzéki közösséget azzal, hogy visszalépett, így nem tudhatjuk, hogy végül ki nyerte volna meg a második fordulót, ha mind állva maradnak”

– írta Czeglédy.

Azonban szerinte utólag nem érdemes felhánytorgatni Márki-Zay Péternek, hogy „élt a lehetőséggel”. Czeglédy is azt tapasztalta azokban az időkben, hogy sok „csillogó szemű” fiatal szavazott akkor Márki-Zayra.

Czeglédy elfogadja, hogy Orbán érti a magyar néplelket, szerinte Kádár is értette, és ha 1985-ben szabad választások lettek volna, valószínűleg fölényesen nyert volna. „Az olcsó hús, olcsó fűtés ígérete hatott. Ahogyan a béke és biztonság ígérete is.” A háború szintén a Fidesz malmára hajtotta a vizet szerinte.

„Az emberek inkább elhitték Orbánnak, hogy megvédi a magyarokat, mint a nem integráló személyiségű MZP-nek, aki ráadásul kimondta azt az (ön)gyilkos mondatot, amire a Fidesz pillanatok alatt felépítette a kampányát. Az utolsó hetekben a terepen már csak magyarázkodtam: nem, nem küldünk katonákat Ukrajnába, nem zárjuk el a gázt”

– írta.

„A háborús bűnös Putyinhoz tizenkét éven át dörgölőző és állandó harcban álló Orbán békegalambnak lett maszkírozva. Az emberek többsége pedig imádta ezt. Ez ellen minden hatástalan volt” – tette hozzá.

loading...