Joe Biden nem tárgyal Orbán Viktorral

Kép forrása: AP

Joe Biden ma Lengyelországba látogat, Orbán Viktorral több amerikai politikustársához hasonlóan ő sem tárgyal.

Az Egyesült Államok elnöke csütörtökön a NATO csúcstalálkozóján járt Brüsszelben, és vendégszerepelt az EU tagállamok első számú vezetőit tömörítő Európai Tanács ülésén is. Biden pénteken Lengyelországba látogat, a tervek szerint repülőgépe Rzeszowban, nyolcvan kilométerre az ukrán határtól száll majd le.

Az amerikai elnököt Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök köszönti, majd a lengyel légierő tagjaival találkozik. Az amerikai elnök a humanitárius helyzetről is egyeztet majd.

Korábban járt már Európában a magyar származású amerikai külügyminiszter Antony Blinken is, aki szintén figyelmen kívül hagyta Orbánt. Őt követte az Egyesült Államok alelnöke, aki a környező országok közül többet is meglátogatott, de Orbánnal ő sem tárgyalt.

A putyinista Orbánnal és kormányával szinte senki nem hajlandó tárgyalni. Április 3-án szavazzunk azokra, akik nem kelet, hanem a Nyugat felé kormányozznák az országot, szavazzunk a Márki-Zay Péter vezette közös listára és az Egységben Magyarországért jelöltjeire!

loading...