Közzétették a számokat, amiktől Orbán retteg: tízezrek dönthetik el a kormány sorsát

Fotó: Ellenszel.hu

Online és a helyi kampánycsapatoknál összesen 30 ezren regisztráltak már a szavazatszámláló bizottságokba ellenzéki delegáltnak, derült ki 20K22 civil csoport adataiból, amelyeket a Népszavával osztottak meg.

A hivatalosan bejelentett létszám ennél egyelőre kevesebb, és a lap arra is felhívja a figyelmet, hogy nem lesz minden regisztrált emberből szavazatszámláló, ugyanis nem biztos, hogy minden jelentkező vállalja majd az ezzel járó feladatokat.

Múlt péntekig a „jelöltek és jelölő szervezetek” összesen 15 ezer szavazatszámláló bizottsági tagot delegáltak, a Nemzeti Választási Iroda szerint, ők „az eskü- vagy fogadalomtételt követően gyakorolhatják jogaikat”. Hivatalos delegálásra egyébként most péntek délutánig van még lehetőség.

Az országban 10 243 szavazókör működik a választás idején, ezek mindegyikébe két embert küldhetnek a jelölő szervezetek, hogy minden pillanatban figyelni tudják a szavazás menetét.

Tízezrek dönthetik el a kormány sorsát. Ezúttal akkora csapat fogja ellenőrizni, hogy a fideszesek csalnak-e, amekkora még sosem állt össze a rendszerváltás óta. Ez a Fidesz legrettegettebb eshetősége, mivel a választás tisztaságát így nem tudja befolyásolni Orbán.

Április 3-án egy tisztességes versenyben küldjük el őket a búsba.

loading...