Mit takargat a Fidesz? Kósa Lajos megfutamodott és lemondta a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság ülését

Kósa Lajos átlépett egy határt
Kép forrása: MTI

Lassan egy hét telt el úgy, hogy sem a honvédelmi minisztertől, sem pedig az Orbán-kormány más tagjától nem kaptunk megnyugtató választ arra, hogy mit keresett múlt csütörtökön éjjel 40 percet a magyar légtérben egy robbanószerkezettel ellátott katonai felderítődrón.

Az egységes ellenzék pártjai azt várták, hogy a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság pénteki ülésén végre magyarázatokkal áll elő a helyzet felett az irányítást látványosan elveszítő Fidesz-kormány, ám kevesebb mint 24 órával a kezdés előtt Kósa Lajos mindenfajta magyarázat nélkül lemondta az ülést.

Az egységes ellenzék pártjai mélységesen felháborítónak tartják, hogy a magyar emberek alapvető biztonságát érintő ügyben a kormány tagjai képtelenek voltak az elmúlt egy hétben megnyugtató válasszal szolgálni, majd Kósa Lajossal még a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság összeülését is megakadályoztatták.

Kósa Lajos gyáva és megmagyarázhatatlan akciója után már csak egy kérdés maradt: mit akar a Fidesz a magyar emberek elől elhallgatni, milyen takargatnivalója maradt a kormánynak a katonai felderítődrón ügyében?

Az Egységben Magyarországért pártjai természetesen a Fidesz megfutamodása után ismételten kezdeményezik a bizottság összehívását, ugyanis számunkra a magyar emberek biztonsága többet ér annál, minthogy beletörődjünk Orbánék semmittevésébe.

loading...