Azonnali: A lengyel elnök nem akar a magyarral mutatkozni

Lengyelország kész vadászgépeket adni Ukrajnának
Kép forrása: AP

Mégsem utazik Lengyelországba Áder a lengyel-magyar barátság napján – értesült az Azonnali. A lap úgy tudja, a lengyel elnök nem akar a magyarral mutatkozni.

Nem utazik Lengyelországba a jövő héten Áder János – értesült az Azonnali, amely úgy tudja, hogy törölték a programot, amelyre a magyar köztársasági elnök hivatalos volt.

A lap szerint Áder IV. Béla lányának, Szent Kingának a szobrát avatta volna fel március 23-án, a lengyel-magyar barátság napján Bochina városában. A programon részt vett volna Andrzej Duda lengyel államfő, valamint a közjogi méltóságok házastársai, Herczegh Anita és Agata Kornhauser-Duda.

Az Azonnali több, egymástól független forrásból származó információi szerint Áder egyáltalán nem megy Lengyelországba. A lap úgy tudja, hogy pénteken délutánig a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) részéről nem érkezett engedélykérelem a lengyel félhez arra, hogy az államfő fegyveres testőrei átléphessék a lengyel határt. Ez – írták – csak formaság, de mint kötelező kört azért le kell futni. A KEH nem reagált a lap megkeresésére.

A programot hivatalosan „elhalasztják” a háború miatt az Azonnali értesülése szerint, de a lépés egyik fő oka az volt, hogy az oroszbarát magyar álláspont miatt Duda nem akart Áderrel mutatkozni a protokolleseményen.

loading...