Videó: Háborúellenes felirattal futott be az orosz állami tévé élő műsorába egy alkalmazott

Az állami tulajdonú 1-es csatornán éppen híreket mondtak be, amikor egy nő egy háborúellenes transzparenssel rohant be a bemondó mögé. 

A Mash híre alapján 444 azt írja, hogy a a tüntető az egyik szerkesztő, Marina Ovszjannyikova lehetett. Értesüléseik szerint a nő jelenleg őrizetben van, a rendőrség kihallgatja. Az akció előtt egy üzenetet is közzétett, amiben arról beszélt, hogy

az apja ukrán és szégyelli, hogy éveken át a propagandának dolgozott. Ami Ukrajnában történik, az bűn, Oroszország az agresszor, az agresszióért Putyin a felelős.

Az akció előtt közzétett egy videót, amiben arról beszélt, hogy szégyelli magát, amiért hagyta, hogy az orosz népet zombivá tegyék.

„Ami most Ukrajnában történik, az bűncselekmény. És Oroszország az agresszor. A felelősség ezért a bűncselekményért csak egy ember lelkiismeretét terheli. És ez a személy Vlagyimir Putyin.

Apám ukrán, anyám orosz, és soha nem voltak ellenségek. És ez a nyaklánc a nyakamban [az orosz és az ukrán zászló színeiben] azt jelképezi, hogy Oroszországnak azonnal abba kell hagynia a testvérháborút, és testvéri népeink még képesek lesznek kibékülni.

Sajnos az elmúlt években az Egyes Csatornánál dolgoztam, gyártottuk a Kreml propagandáját, és most már nagyon szégyellem magam emiatt. Szégyellem, hogy hagytam, hogy hazugságokat hangozzanak el a tévéből.

Szégyellem magam, amiért hagytam, hogy az orosz népet zombivá tegyék.

2014-ben, amikor az egész elkezdődött, még hallgattunk. Nem mentünk ki tüntetésekre, amikor a Kreml megmérgezte Navalnijt. Mi csak némán néztük ezt az emberellenes rendszert. És most az egész világ hátat fordított nekünk.

És az utódaink további tíz nemzedéke sem fogja lemosni ennek a testvérgyilkos háborúnak a szégyenét.

Nekünk, az orosznak – gondolkodó és intelligens embereknek-, egyedül nekünk van meg az erőnk, hogy megállítsuk ezt az őrületet.

Gyertek ki a tüntetésekre, ne féljetek semmitől, nem tudnak mindannyiunkat börtönbe zárni.”

Az akció miatt 15 évet is kaphat, mert Putyin betiltotta, hogy háborúnak hívják a háborút.

loading...