Dobrev Klára a háború hírére: Kijevet bombázzák, mert egy diktátor minden áron hatalmon akar maradni

Különleges katonai művelet végrehajtását rendelte el magyar idő szerint csütörtökön hajnalban Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnában. Habár azt mondta, Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, szinte azonnal megkezdődtek a támadások.

Dobrev Klára bejegyzése:

„Kijevet bombázzák, mert egy diktátor minden áron hatalmon akar maradni. Az önkénynek sok arca van, de van, ami közös minden autokratában, ez pedig a hatalom tébolya, a hatalom megtartásának féktelen akarása, és az, hogy semmi nem lehet elég drága a hatalom megtartása és állandó növelése érdekében. Számukra megszűnik az emberi élet minimális tisztelete is, és bármilyen gaztettre képesek, ha hatalmi mámoruknak nincs, aki gátat szabjon.

Újból és ezerszer ismételjük meg: a politikusok által elkövethető legsúlyosabb bűnöket csak és kizárólag úgy lehet megelőzni, ha a világ összes politikusa hatalmának erős korlátai vannak. És soha ne feledjük a leckét sem: Ha egy politikus nekiáll a hatalma előtt álló korlátok lebontásának, a legrosszabbra kell készülnünk. Akár háború megindítására, városok, falvak bombázására. Vagyis pont arra, mint amit ma hajnalban Putyin Ukrajnában művel. 

És ha ezt meg akarjuk előzni, akkor a demokráciát kell megvédenünk. Mert ha nem tesszük – minden történelmi tapasztalat mondatja ezt velünk – akkor tombolni kezd az önkény.”

BRÉKING: kitört a háború, Oroszország megtámadta Ukrajnát

loading...