Az orosz lakosság lázad a diktátor ellen: háborúellenes tüntetések zajlanak az egész országban

Csütörtök este Oroszország-szerte háborúellenes tüntetések kezdődtek – írja a Meduza.io cikke alapján a 444. Az OVD-info jogvédői szerint moszkvai idő szerint 20:39-ig 44 városban 917 embert vettek őrizetbe, de a CNN értesülései szerint már több mint 1500 embert tartóztattak le.

Ide kattinva képeket találnak az eseményekről Moszkvából, Szentpétervárról, Jekatyerinburgból, Permből, Szaratovból, Tyumenyből, Habarovszkból, Novoszibirszkből, Irkutszkból, Pszkovból, Tverből, Joskar-Olából, Kinyesmából, Brjanszkból, Rosztovból, Ufából, Nyeftyekamszkból, Kalinyingrádból és Szamarából.

A civilek mellett a háború ellen tiltakoznak az orosz kulturális élet nagy hatású szereplői is. A zenész Jurij Sevcsuktól Borisz Grebenscsikovon és Zemfirán, az író Boriszon Akunyinon és Dmitrij Gluhovszkijon, a rapper Oxxxymironon és Noize MC-n, a színész Kszenyija Rapoporton és Csulpan Hamatován át a Nobel-békedíjas Dmitrij Muratov újságíróig számos ismert orosz fejezte ki tiltakozását Putyin háborújával szemben.

Így vonulnak a tiltakozók Szentpéterváron:

loading...