Több ezren tüntettek Budapesten – megindultak a Fidesz-székházhoz, de váratlan akadályba ütköztek

Kép forrása: Márki-Zay Péter/Facebook

Csütörtök este hét órától kezdve tüntetett az Egységben Magyarországért Budapesten az orosz nagykövetség épülete előtt, amit már kora délután kordonnal védtek. A demonstrációt az orosz agresszió ellen, Ukrajna mellett tartották. A Telex szerint több ezer ember volt jelen, egy részük elindult a Fidesz-székházhoz, ám akadályba ütköztek.

Az esemény végére több ezer fősre duzzadt tömegben feltűnt az ukrán, magyar és EU-s zászlók mellett egy Hitler-bajuszos Putyint ábrázoló transzparens is. Az ellenzéki politikusok gyakran kötötték a háborúellenes gondolataikat a közelgő országgyűlési választás kampányüzenetéhez:

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, hogy

a kormányváltás feladatát meg kell hagyni áprilisra, csütörtök este pedig életekért kell aggódni, magyar, ukrán és orosz életekért, és tenni kell azért, hogy a konfliktusokat békés módon rendezzék.

Beszédet mondott Osváth Zsolt influenszer és Józan László, kárpátaljai származású színész, valamint színpadra lépett Gerendás Péter, zenész is, aki John Lennon számokat énekelt és énekeltetett a közönséggel.

Tüntetők egy csoportja elindult a Lendvay utcai Fidesz-székházhoz, ám amikor odaértek, azzal szembesültek, hogy rendőrsorfal állja útjukat, az utcába sem tudtak bejutni. A tüntetők azt kiabálták a rendőröknek, hogy:

„Bűnözőket védtek!”

loading...