Pánik a Fideszben: Névrokonokat vetnek be Orbánék az ellenzéki jelölt ellen

Furcsa ünnepet hirdet éppen a kormány
Kép forrása: MTI

„Több forrásból megerősített információnk szerint a budapesti pártközpontból azt az utasítást kapta Somogy megye 1. választókörzetének fideszes jelöltje, Gelencsér Attila és kampánycsapata, hogy indítsanak aláírásgyűjtést a DK és az ellenzék közös jelöltjének, Varga István és Horváth Ákos névrokonának. A Fidesz célja egyértelmű: névrokonokkal trükközve próbálják meg megosztani az egyesült ellenzék szavazótáborát” – írja közleményben a Demokratikus Koalíció.

Az Egységben Magyarországért jelöltje, Varga István azt állítja, a Fidesz ezekkel a névrokonokkal akarja megosztani a szavazatokat, ezért indítana rá egy Varga István nevű embert, de ajánlásokat gyűjtenek Horváth Ákos névre is – az ellenzéki Horváth Ákos az előválasztásban volt Varga ellenfele.

Az ellenzéki Varga és a DK is felszólította Gelencsér Attilát, hogy

„azonnal hagyjon fel a névrokonokkal való trükközésekkel”.

Varga a Népszavának minderről azt mondta, „örülök, hogy Varga Istvánban gazdag a vidékünk, most már csak Gelencsér Attilából kellene kevesebb: ez lehet a kormány leváltásának záloga”. A félreértések elkerülésére pedig ezentúl ő Dr. Varga Istvánként fog hivatkozni magára.

A fideszes Gelencsér Attila 2010-től négy évig Somogy 2-es választókerületének országgyűlési képviselője volt, aztán a térkép átrajzolása után 2014 óta pedig a Somogy 1-es választókerületé. 2018-ban a szavazatok 43,7 százalékát kapta, míg az ellenzéki kihívók összesen több mint 50 százalékot kaptak. Így az idei választásokon, egyetlen ellenzéki indulóval esélyes lehet egy ellenzéki győzelem is.

loading...