Egy pécsi kisboltos szembeszállt a Fidesszel: a propaganda helyett valami egészen mást tett ki a boltjában – mellé álltak a vásárlók

Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak
Fotó: Ellenszel.hu

Az alábbi szöveget tette ki a Facebookra és függesztette ki a vásárlótérbe pénteken a pécsi Kodály Delikátesz nevű kisbolt:

„Tisztelt Vásárlóink! A kormány által meghatározott fogyasztói árak hatalmas terhet rónak vállalkozásunkra. A beszerzési ár magasabb, mint az eladási ár!! Tehát arra kényszerít a rendelet, hogy ráfizetéssel értékesítsünk! Kérem Önöket, ennek tudatában ne vásároljanak a diktatúra termékekből! Köszönettel: Kodály Delikátesz.”

A Szabad Pécs által kiszúrt posztban a kisbolt arról ír, hogy február 1-jétől életbe lép az Orbán-kormány által elrendelt árstop, ami arra kötelezi a boltokat, hogy tavalyi árakon értékesítsenek bizonyos alapélelmiszereket. A bolt kifüggesztette az árstoppal érintett termékek beszerzési és eladási árait is. Mint írják,

  • a cukor kilóját 299 forintért veszik, de 261 forintért kell adniuk.
  • Egy kiló lisztet a bolt 214 forintért szerez be, de 203 forintért kell adniuk.
  • Az étolajat 678 forintért veszik és 713 forintért adhatják,
  • a tejet 267 forintért veszik és 268 forintért adják,
  • a csirkemell kilója pedig 1593 forintért kerül hozzájuk és 1600 forintot kérhetnek érte.

A Szabad Pécs megkereste az üzlet tulajdonosát, aki azt mondta, nem fél az esetleges retorzióktól, hiszen ő csak az igazságról tájékoztatja a vevőit, tisztességesen.

Tudja azt is, hogy nem tilthatja meg a vevőknek, hogy az árstop hatálya alatt olyan termékeket vásároljanak, amik értékesítéséből a boltnak vesztesége származik, de attól még szólni lehet arról, hogy ez a helyzet. A tulajdonos szerint a boltba főleg törzsvásárlók járnak, velük beszélgettek már a kifüggesztett szövegről, és a vásárlók egyetértettek velük.

loading...